Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πάνω στο μόλο «κατάφεραν» να ανεβάσουν το επιβατικό πλοίο «Olympus» οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην Κρήτη. Και μάλιστα αγγίζουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου ενώ στο λιμάνι μέσα οι άνεμοι έφτασαν τα 90 χιλιόμετρα.

Και όταν μιλάμε για νοτιάδες ή σοροκάδα όπως λέγεται, καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμη και τα πιο ασφαλή λιμάνια έχουν θέμα.

Το περιστατικό όπως το διαβάζουμε στη σελίδα rethemnosnews.gr συνέβη την ώρα που το επιβατικό «Olympus» έδενε στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Το πλοίο παρασύρθηκε από τις δυνατές ριπές του νοτιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει και κυριολεκτικά ν' ανέβει στο βόρειο λιμενοβραχίονα.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ρέθυμνο. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στο «Olympus» , 22 ΙΧ οχήματα 15 φορτηγά και 6 δίκυκλα.

Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και το πλοίο δεν έπαθε κάποια σοβαρή ζημιά. Ωστόσο η θέση που βρέθηκε το πλοίο δεν επέτρεπε να ανοίξουν οι πόρτες και να ξεκινήσει η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.