Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

glaroi-aigaiou

Το διήμερο Παρασκευή, Σάββατο 8 και 9 Απριλίου μετά από σχετική πρόσκληση του Δήμου Κύθνου, επισκέφθηκε το νησί μας η παιδιατρική ομάδα του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου «ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» , η οποία προσέφερε δωρεάν Παιδιατρικές εξετάσεις και προληπτικό έλεγχο στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Δρυοπίδας.

Η εθελοντική ομάδα αποτελούνταν από 13 άτομα, 9 ιατρούς, 2 καπετάνιους , τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βλάχο Παύλο, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παπανδρέου Γιάννη και τον ταμία κ. Αναστασόπουλο Αλέξανδρο. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν συνολικά 110 παιδιά από νεογνά έως και έφηβοι 18 ετών από τις εξής ειδικότητες ιατρών :

• Καρδιολόγος
• Γενική Παιδίατρος
• Δερματολόγος Χειρουργός
• Παιδίατρος Εφήβων
• Παιδίατρος Αιματολόγος – Ογκολόγος
• Παιδίατρος Πνευμονολόγος – Αλλεργιολόγος
• 2 Παιδίατροι Νεογνολόγοι
• Παιδίατρος ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής κ υπερκινητικότητας)

glaroi-aigaiou1

Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη ομιλία-συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον κ. Παπανδρέου Ιωάννη, παιδίατρο εφηβικής Ιατρικής με θέμα: «ΕΦΗΒΟΣ», η οποία απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά άνω των 10 ετών.

Κατά την παραμονή στο νησί της εθελοντικής ομάδας ,η διαμονή, σίτιση , στέγαση και μετακίνηση προσφέρθηκε εντελώς δωρεάν από τους κατοίκους τους νησιού. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εξής:

Ενοικιαζόμενα δωμάτια : Ρομάντζα, Φοίνικας, Γιαννούλης, Ιωάννα

Εστιατόρια: Αράπης, Όστρια, Σταμάτης, Μεσσαριά

Καφέ: Ντίνος, Καλντερίμι

και το «Rent a car –Λαρεντζάκης Αντώνης»

glaroi-aigaiou2

Επίσης, συγχαρητήρια για την άψογη συνεργασία στην οργάνωση των εξετάσεων αξίζουν στην νοσηλεύτρια και στον Διευθυντή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρικού Κέντρου Δρυοπίδας κα. Σάτκα Γεωργία και κ. Ευσταθίου Σπύρο, στους δημοτικούς υπαλλήλους, κα Παπαμακαρίου Παναγιώτα, κα Γονιδάκη Άννα και κα Μαγουλά Ρέα και φυσικά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυοπίδας που είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δράσεις.

Η υγεία των παιδιών είναι το σπουδαιότερο ζήτημα για όλους μας στο νησί, ευχαριστούμε από καρδιάς τη διοίκηση και τους ιατρούς της εθελοντικής ομάδας ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ για τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν και ελπίζουμε σύντομα να μας επισκεφθούν ξανά.