Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μίλησε την Τετάρτη 17 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με αντικείμενο την κύρωση σύμβασης με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε ως μια επένδυση εθνικής σπουδαιότητας την τροποποίηση και επανεκκίνηση της παραπάνω σύμβασης, η οποία εξασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική των Μεταλλείων της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και μεγιστοποιεί τα οφέλη για την εθνική οικονομία, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, ανοίγοντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας,  ενισχύοντας τα κρατικά ταμεία και στηρίζοντας έμπρακτα τον τομέα των επενδύσεων.

Με αφορμή την στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Φόρτωμας άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαιτίας εμμονών και ιδεοληψιών, κήρυξε πόλεμο στην πιο μεγάλη Άμεση Ξένη Επένδυση της χώρας, διατηρώντας την ίδια γραμμή που είχε ως κυβέρνηση κατά την προηγούμενη θητεία και λειτουργώντας σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Σε μία περίοδο όπως αυτή, που η πανδημία μαστίζει τη χώρα μας και έχουν αναστείλει επενδυτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, η Ελλάδα πρέπει να δείξει ένα σοβαρό, αλλά και φιλικό επενδυτικό πρόσωπο. Πρέπει και οφείλουμε να αλλάξουμε σελίδα στον τομέα του ορυκτού πλούτου της χώρας, με ανάπτυξη των υποδομών, με νέες θέσεις εργασίας, με νέες τεχνολογίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρόκειται για μία εμβληματική επένδυση για την ελληνική οικονομία, που διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και συνολικά της Βορείου Ελλάδας», είπε στην ομιλία του ο κ. Φόρτωμας