Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγέθους περίπου 6 ρίχτερ (δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία ακόμα) έγινε αισθητή πριν από λίγο (στις 9.25 περίπου) στη Μήλο, αλλά και τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή  ανάμεσα στην Κίσσαμο και τα Αντικύθηρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα Χανιά, καθώς ο κόσμος βγήκε και παραμένει στους δρόμους.

Μέχρι αυτή την στιγμή Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν έχουν δεχθεί κλήσεις για ζημιές ή τραυματίες.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Κέντρο, μέτρησε τον σεισμό στα 5,9 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 74 χλμ. δυτικά από τα Χανιά.

seismos xania milos

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ, αλλά επισήμανε πως μπορεί να αναθεωρηθεί.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός, που έγινε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, σημειώθηκε πάνω στο ελληνικό τόξο, με ενδιάμεσο βάθος και εξήγησε ότι συνήθως δεν ακολουθείται από μεγαλύτερους σεισμούς ή ακολουθία σεισμών.

Επιπλέον, τόνισε ότι «η σεισμικότητα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Αλβανία».

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.