Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Τον προηγούμενο μήνα η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επανέρχεται το μέτρο του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο φέρει την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, με επέκταση της εφαρμογής του σε όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Ειδικότερα για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων προτείνεται μείωση του συντελεστή ΦΠΑ κατά 60%.

Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας καταργήθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 2015-2018, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας.

Η επαναφορά του μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τους πληθυσμούς των νησιών μας με στόχο την ανάσχεση του δημογραφικού μαρασμού τους, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης τους, την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και την αναπτυξιακή ώθηση των τοπικών οικονομιών, ειδικά στη δύσκολή συγκυρία που έχει προκύψει από την πανδημία, αλλά και μετά από αυτήν.

Μολονότι, πέρασαν τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την πλευρά της κυβέρνησης για την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Καλούμε, λοιπόν την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας να τοποθετηθούν επί της ουσίας αποδεχόμενοι την τροπολογία, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα. Αν πάλι διαφωνούν, ας απευθυνθούν στο λαό των νησιών μας, δικαιολογώντας τη στάση τους.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του. Με προτάσεις, με λύσεις, με  προοδευτικό πολιτικό λόγο, με μαχητική κοινοβουλευτική παρουσία, με προγραμματική στιβαρότητα και με ανανέωση, σπάμε τον τεχνητό και ψεύτικο διπολισμό και στοχεύουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση μέσα από αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.