Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Ο αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης της Υ.Π.Α. Δημήτριος Γάκης ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα μέτρα προσωρινού περιορισμού αεροπορικής μετακίνησης επιβατών προς στα νησιά των Κυκλάδων συμφώνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης και διασποράς της πανδημίας.

Από τις 21 Μαρτίου δυνατότητα μετάβασης στα νησιά έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοί των νησιών αυτών, που αποδεικνύουν με την φορολογική εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο του συστήματος της Εφορίας taxis.net .

Η δυνατότητα μετάβασης στη μόνιμη κατοικία για μόνο μια φορά ισχύει ήδη από τις 23 Μαρτίου.

Δεν γίνονται δεκτές πλέον  μετακινήσεις πολιτών από την Αθήνα προς τα νησιά των Κυκλάδων με βεβαιώσεις τύπου Α εργοδότη, δηλαδή επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι που  έχουν μόνιμη κατοικία εκτός των νησιών , θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνοντας χρήση της αδείας τους και μετακινούμενοι προς τη μόνιμη κατοικία τους, για τις ημέρες του Πάσχα δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους μιας .

Οι έλεγχοι από και προς τα αεροδρόμια είναι ιδιαίτερα αυστηροί και σύμφωνα με τις παραπάνω  υπηρεσιακές εντολές.

Η Κρατική Αεροπορική Αρχή της ΥΠΑ και ο Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτριος σας εύχονται καλό Πάσχα με οικογενειακή ευτυχία και υγεία!