Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

«Το πως αντιλαμβάνονται η κυβέρνηση και το Αθηνοκεντρικό Κράτος την έννοια της νησιωτικότητας, το επιβεβαίωσαν με την απόφαση τους να στείλουν τους μαθητές της Κύθνου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε άλλο νησί», επισημαίνει ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ  κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

«Το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο στην Κύθνο για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κατά συνέπεια οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που ξαναδίνουν εξετάσεις  θα πρέπει για όσο διαρκούν οι πανελλαδικές εξετάσεις να «μεταναστεύσουν» στη Σύρο.

Τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο, μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον, στις πιο κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον τους και οι γονείς να εγκαταλείψουν τα πάντα για να βρίσκονται κοντά τους.

Η άδικη αυτή απόφαση της Πολιτείας παραβιάζει τις αρχές της ισονομίας και της ισότητας. Τα παιδιά στην Κύθνο έχουν δικαιώματα, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Καλώ τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, έστω και την ύστατη ώρα, να αντιληφθούν το αυτονόητο. Να μην στερήσουν την ελπίδα και τις ίσες ευκαιρίες από τα παιδιά στην Κύθνο και να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο νησί.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε τους προσπάθεια τα παιδιά μας πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες ευκαιρίες. Πολύ περισσότερο, σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές τους, αυτή των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα πρέπει να είναι αφοσιωμένα αποκλειστικά και μόνο στο στόχο τους, να μην επιφορτίζονται με περισσότερο άγχος από εξωγενής στρεσογόνες καταστάσεις.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον την κοινωνίας μας. Ας μη μπαίνει το «σύστημα» τροχοπέδη στα όνειρά τους».

Τρόποι επικοινωνίας:

Τηλ.: 6938200692 - 22854 01184 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Viber: Γιάννης Πολυχρονάκος | Κυκλάδες | Facebook: Γιάννης Πολυχρονάκος / @polichronakos | Instagram: Γιάννης Πολυχρονάκος / @giannispolichronakos | Τwitter: @gpolichronakos

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Να γίνουμε όλοι η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ για τα ΝΗΣΙΑ μας»

Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

«Στις 21 Μαΐου κρατάμε την τύχη του τόπου μας στα χέρια μας.

Το Αθηνοκεντρικό Κράτος, έχει αποδείξει ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να ζει κανείς σε νησί και ο μόνος τρόπος για να το καταλάβει είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή των Κυκλάδων.

Αυτή είναι η μοναδική μου φιλοδοξία, για αυτό διεκδικώ την ψήφο των πολιτών στα νησιά μας και το κάνω με μόνο όπλο τις προτάσεις, τη δραστηριότητα, αλλά και την αποφασιστικότητά μου να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να αλλάξει επιτέλους κάτι, για να αποκτήσουν οι νησιώτες όσα δικαιούνται.

Η εποχή των αυτοδυναμιών, η εποχή των ανεξέλεγκτων Πρωθυπουργών τελείωσε. Πριν τελειώσει όμως, απέτυχε. Απέτυχαν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις, απέτυχαν οι δήθεν ισχυροί Πρωθυπουργοί.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι Ισχυρό την επόμενη μέρα για να ανοίξει το δρόμο για μια σοβαρή κυβέρνηση με ένα σοβαρό σχέδιο διακυβέρνησης, που θα αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Με μια Εθνική Νησιωτική Πολιτική που αποτελεί δέσμευση μας.

Δεν ξέρω να δίνω υποσχέσεις, ξέρω μόνο να διαμορφώνω και να καταθέτω ρεαλιστικές ιδέες και προτάσεις, να διεκδικώ  το καλύτερο για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Αυτούς τους ανθρώπους που θέλω να τους κοιτάζω πάντα στα μάτια, να τιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Άλλωστε, ζω και ζούμε μαζί στις Κυκλάδες, βιώνουμε μαζί τα προβλήματα. Και μαζί θα αγωνιστούμε.

Τη δύναμη που θα μου δώσουν οι πολίτες των Κυκλάδων θα την μετατρέψω σε Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας.

Στις 21 Μαΐου ας γίνουμε όλοι η Δύναμη Αλλαγής για τον τόπο μας, με ένα Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, με νέους ανθρώπους που έχουν προτάσεις και θέληση .

Οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα!».

Τρόποι επικοινωνίας:

Τηλ.: 6938200692 - 22854 01184 | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Viber: Γιάννης Πολυχρονάκος | Κυκλάδες | Facebook: Γιάννης Πολυχρονάκος / @polichronakos | Instagram: Γιάννης Πολυχρονάκος / @giannispolichronakos | Τwitter: @gpolichronakos