Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Δεκατρία (13) νέα κρούσματα καταγράφηκαν και ένας καταγεγραμμένος θάνατος είναι ο απολογισμός από την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας την Πέμπτη 2020 και αφορά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ

Μεταξύ των νέων περιστατικών του ιού συγκαταλέγεται και ένα κρούσμα στη Σύρο, σύμφωνα με πληροφορίες, το οποίο αποτελεί το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στις Κυκλάδες.

Ειδικότερα, η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη:

*1 στην Παραμυθία

*1 στη Σύρο

*1 στη Ροδόπη

*1 στην Καστοριά

*1 στην Πέλλα

*3 στην Ξάνθη

*και 5 «εισαγόμενα».

Για τα περιστατικά που «εισήλθαν» στη χώρα, οι ίδιε πληροφορίες αναφέρουν πως τα 3 καταγράφηκαν κατά την άφιξη πτήσεων, ενώ 2 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 13 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3321, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1851 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».