Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέρα με τη μέρα επεκτείνει την νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά ατζέντα της σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, στα σχολεία μας, στην υγεία μας, στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας. Χτυπά με μανία και με το πρόσχημα της πανδημίας και του lockdown, δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, το ένα μετά το άλλο…Οι συνεχείς απαγορεύσεις, το καθολικό lockdown, τα λουκέτα διαρκείας αποτελούν γι αυτούς το καλύτερο πρόσχημα και την καλύτερη «κουρτίνα» για να κρύψουν το διαλυμένο σύστημα υγείας, τις ανύπαρκτες ΜΕΘ, τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , τη φτώχεια, την ανεργία και γενικότερα τις τραγικές τους ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας.

Όλοι αυτοί όμως που είχαν οκτώ ολόκληρους μήνες για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτές, να “θωρακίσουν' τα σχολεία και όλους τους χώρους της εργασιας, όλη την κοινωνία απέναντι στην ανεξέλεγκτη πανδημία, όλοι αυτοί σήμερα βάζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού στον “γύψο”, καταβαραθρώνουν τα μορφωτικά δικαιώματα όλης της νέας γενιάς υποχρεώνοντάς την να συμμετέχει σε ένα πρωτόγνωρο “φιάσκο” της δήθεν “δωρεάν” τηλεκπαίδευσης, καταβυθίζουν τον λαό σε φτώχεια, ανεργία, και ανασφάλεια. Από την άλλη βέβαια για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες , χρεώνουν στον λαό την ευθύνη για την έξαρση και την εξάπλωση της πανδημίας, υψώνοντας σαν “σημαία” τους την “ατομική ευθύνη”. 

Δική μας “σημαία” όμως είναι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για τη δημόσια υγεία, ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δουλειά και ασφάλεια για όλους.

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε! Δεν υποκύπτουμε στον φόβο και την τρομοκρατία, στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, να έχει ο λαός και τα παιδιά του Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία! Να μπει φρένο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη απεργούμε και αγωνιζόμαστε για

*Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από το υπουργείο, Laptop και σύνδεση στο Internet, αφού έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, να παρέχουν την εργασία τους στο χώρο του σχολείου. Η οικία μας και τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε δεν ανήκουν στο υπουργείο.

*Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι δικαίωμα των εκπαιδευτικών να καλύψουν μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών τους με άλλα λογισμικά μέσα που οι ίδιοι θα επιλέξουν, όπως ακριβώς έκαναν και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

*Να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση.

-Νομοσχέδια για εμάς, χωρίς εμάς, δεν γίνονται αποδεκτά.

-Να αποσυρθεί το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση.

*Ανοικτά και ασφαλή σχολεία! Είναι η μόνη λύση υπέρ της κοινωνίας!

ΤΩΡΑ, 15 μαθητές σε κάθε τάξη!

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας!

ΤΩΡΑ, διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας!

ΤΩΡΑ, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!

ΤΩΡΑ, εξασφάλιση δωρεάν υλικοτεχνικής υποδομής, μέτρων ενίσχυσης της επιβίωσης των οικογενειών και της μαθησιακής διαδικασίας.

Προτεραιότητα στη ζωή, την υγεία, την παιδεία
και την ελευθερία του Λαού!

Αντιπροσωπεία από τα μέλη του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, θα παραστούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κυκλάδων, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως έχουμε αποδείξει άλλωστε πολλές φορές»

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων