Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Την είδηση επιβεβαίωσε η διοικήτρια του Κέντρου Υγείας κα Σαμψούνη μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, ωστόσο, σε ανάλογες περιπτώσεις καλό θα είναι να  ενημερώνονται τα νόμιμα τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να μαθαίνει έγκυρα και έγκαιρα ο κόσμος τα νέα, καθώς ως γνωστόν δε διαθέτουν όλοι Facebook. Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουνε ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Πλέον, όπως έχουμε αναφέρει και σε ανάλογες περιπτώσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στην 69χρονη γυναίκα και με το καλό να επιστρέψει υγιής στο νησί της.

Ένα ακόμη κρούσμα στο Αιγαίο και δη στα Δωδεκάνησα παρουσιάστηκε στην Κω. Το ευχάριστο είναι ότι είναι στο στάδιο της πλήρους ανάρρωσης και γιατί όχι και επιστροφής στην εργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnews24.gr το Νοσοκομείο της Κω έλαβε χθες βράδυ 1η Απριλίου την απάντηση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ότι ο άνδρας είναι θετικός στο νέο κορονοϊό COVID-19, ενώ το τεστ είχε σταλεί πριν 6 ημέρες. Τον άνδρα έλεγχαν καθημερνά οι αρχές, έτσι ώστε να μην μετακινηθεί από τον χώρο στον οποίο διέμενε και να μην έρθει σε επαφή με άλλους πολίτες!

kos nosokomeio ippokrateio

Η ανακοίνωση από τον διοικητή του νοσοκομείου της Κω

Από το ΓΝ-ΚΥ ΚΩ ανακοινώνεται το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από κορονοϊό. Από την έναρξη των συμπτωμάτων τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ο ασθενής παρέμεινε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του και δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα. Είναι πλέον ασυμπτωματικός από τριημέρου και θα επανέλθει στην εργασία του την προσεχή εβδομάδα .

Ο Διοικητής ΓΝ-ΚΥ ΚΩ

“ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ”

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Πηγές: kosnews24.gr, cyclades24.gr, naxospress.gr