Απόκτηση συμβατικού πλοίου με προορισμό τη Μήλο από την Seajets!

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Seajets φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της ακτοπλοϊκής γραμμής των Δυτικών Κυκλάδων που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα φέτος με όσα έχουν συμβεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας https://ellinikiaktoploia.net η Seajets προχώρησε στην αγορά του επιβατηγού πλοίο «Color Viking» το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι Lindoe της Δανίας

Το «Color Viking» είναι κατασκευασμένο το 1985 στη Δανία, έχει μήκος 134m, πλάτος 24,6m, βύθισμα 5,65m και μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα 19,5 κόμβων. Με το μεγάλο γκαράζ και το μεγάλο πρωτόκολλο που διαθέτει, σίγουρα θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη στη

Περισσότερα...

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μήλου ευχαριστούν

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μήλου ευχαριστούν θερμά τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο και τις Εκδόσεις Κουκκίδα για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα για προσφορά βιβλίων στη Βιβλιοθήκη  του σχολείου.

Η γενναιόδωρη και αξιέπαινη προσφορά τους συμβάλλει ουσιαστικά στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με νέους τίτλους και στην εξοικείωση των μαθητών με τις σύγχρονες αναζητήσεις στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού. 

Περισσότερα...

To ΕΠΑ.Λ. Μήλου ευχαριστεί για την δωρεά τυμπάνων παρέλασης

Η εκπαιδευτική κοινότητα του ΕΠΑ.Λ. Μήλου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και το γονέα που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, για την ευγενική δωρεά τεσσάρων (4) τυμπάνων παρέλασης προς το Σχολείο μας.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Γενικού Λυκείου Μήλου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2023 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καλούνται να υποβάλουν Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2022.

Η αίτηση υποβάλλεται στο σχολείο αποφοίτησης ή το πλησιέστερο ΓΕ.Λ. στον τόπο διαμονής τους και είναι υποχρεωτική για τους τελειόφοιτους ή απόφοιτους που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις ΓΕ.Λ.2023.

Περισσότερα...

Επιστρέφει οριστικά το «Πρέβελης» στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Μήλου

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναπροκήρυξη των δρομολογιακών γραμμών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με την προηγούμενη προκήρυξη (πλοία Β΄και Γ΄ Κατηγορίας) ως ακολούθως:

Περισσότερα...

«Ανεξέλεγκτες τιμές και μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς Μήλο τη χειμερινή περίοδο»

Άλλη μια ωμή παραδοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι τελικά η πολιτική του ηγεσία και η κυβέρνηση, αρκούνται να παρακολουθούν την αυτορρύθμιση της αγοράς, είτε αφορά στη διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων, είτε τα εκτελούμενα δρομολόγια τουλάχιστον από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό βεβαίως συνάγεται από την απάντηση του ΥΝΑΝΠ (24/11/2022) στην Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Μήλου, καθώς και των Σωματείων

Περισσότερα...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου: Για τις συντάξεις και το Κέντρο Υγείας Μήλου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου αισθάνεται την υποχρέωση να τοποθετηθεί σε δυο ζητήματα που έχουν κορυφαία σημασία για όλους τους συνταξιούχους της Μήλου, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του σωματείου μας.

Το πρώτο που ενδιαφέρει άμεσα τους συνταξιούχους όλης της Ελλάδας είναι το ζήτημα των συντάξεων μας. Οι συνταξιούχοι αποτέλεσαν το μεγαλύτερο θύμα των μνημονιακών περικοπών που εφαρμόστηκαν για πολλά χρόνια από διάφορες κυβερνήσεις. Οι συντάξεις μας έγιναν αντικείμενο ληστείας. Συντάξεις

Περισσότερα...

Η ταινία «The Legend of 1900» στο Εργατικό Κέντρο Μήλου (VIDEO)

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου, σας προσκαλεί στον νέο κύκλο κινηματογραφικών προβολών του με την ταινία τρόμου «The Legend of 1900» του Τζουζέπε Τορνατόρε.

Ένας χαρισματικός πιανίστας που γεννήθηκε το 1900 πάνω σ' ένα επιβατικό πλοίο αρνείται να αποβιβαστεί στη στεριά, μια και ο μοναδικός κόσμος που γνώρισε είναι αυτός της θάλασσας και του πλοίου-πατρίδας του.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου – Είσοδος ελεύθερη.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Μήλου

Αγαπητοί γονείς, Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μήλου, την Τετάρτη 30/11/2022 και ώρα 17: 00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για:

  1. την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
  2. την εκλογή εκπροσώπου στη Σχολική Επιτροπή
  3. την εκλογή εκπροσώπου στην Ένωση Γονέων και
  4. την εκλογή των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Περισσότερα...

Στα «15 κρυμμένα πετράδια & μοναδικά μέρη στην Ελλάδα» η Μήλος!

Στα «15 κρυμμένα πετράδια και μοναδικά μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα» αναφέρεται εκτενές αφιέρωμα του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού Μέσου sandinmysuitcase που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη Μήλο και τη Σαντορίνη καθώς και άλλα ενδιαφέροντα τουριστικά spots όπως τα Μετέωρα.

Οι συντάκτες του, η Janice και ο George Mucalov, κάποτε δικηγόροι, τώρα ταξιδιωτικοί συγγραφείς , αυτοπροσδιορίζονται ως παθιασμένοι ταξιδιώτες. Ο George γεννήθηκε στη Ρουμανία και μεγάλωσε στη Γερμανία. Η Janice γεννήθηκε στην

Περισσότερα...