"Μηλέικα Νέα"

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (PHOTOS)

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου και την περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» που για πρώτη φορά παρουσιάζει στο κοινό τα ευρήματα που έφεραν στο φως πρόσφατες σωστικές ανασκαφές στα αρχαία νεκροταφεία της Μήλου, εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της στο Αιγαίο.

Εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο μουσείο και την έκθεση, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σημείωσε: «Το μοναδικό πολιτιστικό τοπίο και το φυσικό περιβάλλον της Μήλου αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για

Περισσότερα...

«Συκοφαντική εικόνα για τη Μήλο και τη δημοτική αρχή» (VIDEO)

«Την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά από κανάλια μετέδιδαν ότι δήθεν ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν επέτρεπαν να σχηματιστεί κατοικία στο περιφερειακό ιατρείο στο Λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα. Πρόκειται για παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ουσιαστικά διασυρμός και για τη δημοτική αρχή και για τον Δήμαρχο, αλλά και για το νησί, διότι βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών σε σχέση με την ιατρική περίθαλψη και κάλυψη». Τα παραπάνω, ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Όπως τόνισε, το Περιφερειακό Ιατρείο του Αδάμαντα

Περισσότερα...

Οδηγίες εγγραφής στο Γενικό Λύκειο Μήλου

Γνωστοποιούμε στους γονείς - κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών που επιθυμούν την εγγραφή τους στο Γενικό Λύκειο Μήλου ότι η προθεσμία των εγγραφών είναι μέχρι και τις 07/07/2022. Η προθεσμία αυτή αφορά τόσο τους μαθητές/μαθήτριες που φοιτούσαν ήδη στο Λύκειο όσο και τους μαθητές/μαθήτριες  που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη του Λυκείου μας.

Οι εγγραφές γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/. Για την εγγραφή είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis του γονέα-κηδεμόνα και ο αριθμός μητρώου του κάθε μαθητή/μαθήτριας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2287021888

Γενικό Λύκειο Μήλου

Το «Speedrunner IV» επιστρέφει ως «SuperRunner Jet»!

Στην γραμμή Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος δρομολογείται από την Παρασκευή 1/7, το «SuperRunner Jet» με τα χρώματα της Seajets πλέον.

Πρόκειται για το επίσης γνωστό μας «Speedrunner 4» ή «Speedrunner IV» αν προτιμάτε όπως ήταν άλλωστε και η επίσημη ονομασία του όταν κάλυπτε την γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων πριν εξαγοραστεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Golden Star Ferries για την κάλυψη του δρομολογίου Θεσσαλονίκης – Σποράδων.

Το «SuperRunner Jet» θα αναχωρεί καθημερινά στις 3:00 το μεσημέρι για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Να τονίσουμε ότι το ταχύπλοο της «Seajets» εισήλθε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής 1/7/2022 προκειμένου να ολοκληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν πριν την

Περισσότερα...

«Επέλαση» της Μήλου και σε ελληνικά δημοσιεύματα!

Η Μήλος συνεχίζει να «σαρώνει» σε δημοσιότητα ακόμα και στην ελληνική αγορά με δημοσιεύματα που εξυμνούν το νησί της Αφροδίτης. Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα ήταν στο «Travel Style» που αποτελεί το ταξιδιωτικό τμήμα της εφημερίδας και του ιστότοπου από το «Πρώτο Θέμα» που κατέταξε το Σαρακήνικο στην πρώτη θέση από τις 7 φυσικές πισίνες στα ελληνικά νησιά με τον χαρακτηρισμό «Απόκοσμα τοπία, υπέροχα νερά, μαγευτικά χρώματα».

Υπενθυμίζεται ότι και στον τομέα της διαφήμισης σημειώθηκαν εφέτος πολλές επιτυχίες για το νησί, από την κεντρική καμπάνια του ΕΟΤ μέχρι και την εμπορική διαφήμιση. Και αυτό, φυσικά, οφείλεται στη μεγάλη αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συστηματική

Περισσότερα...

Ηλεκτρονικές εγγραφές και ανανεώσεις στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Περισσότερα...

Κώστας Συμεωνίδης: «Η Μήλος είναι πηγή έμπνευσης!»

Ο μουσικοσυνθέτης - στιχουργός και παιδαγωγός Κωνσταντίνος Συμεωνίδης μας παρουσιάζει το μουσικό του project Μελήδε κι ένα τραγούδι ονειρικό με τίτλο "Χάνομαι για σένα". Κωνσταντίνε, μίλησέ μας γι αυτό το δημιούργημα.

Πότε και πως ξεκίνησε η πορεία σου στο μουσικό χώρο;

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ξεκίνησε στην εφηβική μου ηλικία. Η πρώτη μου δουλειά ήταν το 1992, όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος: «Σκοποί και τραγούδια της Δράμας», όπου είχα τη μουσική επιμέλεια και έκανα την ερευνητική εργασία. Πρώτη φορά παρουσίασα τα τραγούδια μου το 2003 στη Μήλο.

Ποιοι οι μέχρι τώρα "σταθμοί" στην πορεία σου;

Εκτός από τους δύο που ανέφερα, ήταν το 1993 όταν παρουσίασα την εργασία μου: «

Περισσότερα...

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Θεόδωρου Καραμήτσου στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου (PHOTOS)

Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις ΕΠΑΛ 2022. 

Ταυτόχρονα, οφείλω να επισημάνω τη διαρκή και επισταμένη προσπάθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου που αποφέρει αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα πάρα τις αντιξοότητες της καθημερινότητας σε μια νησιωτική περιοχή όπως η Μήλος.

Καλή πρόοδο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και καλή συνέχεια σε όποια πορεία ακολουθήσουν στο μέλλον.

Καραμήτσος Θεόδωρος

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Πρώην Διευθυντής ΕΠΑ. Λ. Μήλου

karamitsos epal milos 2022b

karamitsos epal milos 2022a

Μανώλης Μικέλης: «Δυσφήμισαν το νησί για προεκλογικές σκοπιμότητες»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τη Μήλο και τη σύγκρουση του Δημάρχου Μανώλη Μικέλη με τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κωνσταντίνο Μακρή, γύρω από την αναμόρφωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, ώστε μπορέσει να φιλοξενηθεί ένας γιατρός που έφτασε στο νησί. Οι δυο τους, κατέληξαν σε μια άνευ προηγουμένων διαμάχη, με αλληλοκαταγγελίες και μηνύσεις.

Ποια είναι όμως η άποψη του Δημάρχου για όσα του «αποδίδονται» ως… «άρνηση» να φιλοξενήσει γιατρό στο νησί; Ο ίδιος μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην AFTODIOIKISI.GR, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση των γεγονότων. Συγκεκριμένα, μας είπε:

«Υπάρχουν δεδομένα που θα δείτε στην επίσημη απάντησή μου (παρακάτω) και που αποκαλύπτουν αλήθειες

Περισσότερα...

Θάνος Πλεύρης: «Αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του δημάρχου»

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Μήλο ανάμεσα στον δήμαρχο Μανώλη Μικέλη και τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κώστα Μακρή. Αφορμή η άφιξη ορθοπεδικού στο νησί, ο οποίος δεν είχε σπίτι για να μείνει. Ο κ. Μακρής έκανε εργασίες στο περιφερειακό ιατρείο για να φιλοξενηθεί προσωρινά ο γιατρός, όμως ο δήμαρχος απάντησε με μήνυση κι έτσι ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Άγνωστο παραμένει αν ο γιατρός θα μείνει στη Μήλο.

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη καθώς ο γιατρός αν δεν βρει μέρος για να μείνει θα φύγει από τη Μήλο και δεν θα δεχτεί τη θέση. «Είναι από τα θέματα που είμαι εξοργισμένος διότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα στα νησιά μας

Περισσότερα...