"Μηλέικα Νέα"

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα χέρια της Θεάς» στη Μήλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος» η παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Λεϊμονή στο νησί της Μήλου, εδώ που γεννήθηκε η έμπνευση του συγγραφέα «Τα χέρια της Θεάς»

Μαζί παρουσιάστηκε και η παιδική έκθεση ζωγραφικής από τον Πέτρο Μάλλη και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα και την ομάδα της «ArtMilos» 

Ο Πέτρος Μάλλης με ανάρτηση του στο προφίλ του στα social media αναφέρει: «Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτό. Το Συνεδριακό Κέντρο «Γ.Ηλιόπουλος», την εταιρεία IMERYS, τον Dionisis Leimonis, το Polisfreepress, το Milos Voice, το Milos Life, το MileikaNea.gr, τον Michael Goniotakis και την Ismini Micha. Και τέλος όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την

Περισσότερα...

Ολοκληρώνεται η η διασύνδεση Σαντορίνης, Μήλου, Φολεγάνδρου και Σερίφου

Η τέταρτη και τελευταία φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αφορά στη διασύνδεση της Σαντορίνης, της Φολεγάνδρου, της Μήλου και της Σερίφου και συγχρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τον ΑΔΜΗΕ.

Το πρώτο σκέλος της διασύνδεσης της τέταρτης φάσης (Σαντορίνη-Νάξος) έχει εισέλθει πλέον σε φάση κατασκευής με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2022 ολοκληρώθηκε η πόντιση του καλώδιου υψηλής τάσης μεταξύ των δύο νησιών ενώ προχωρούν οι εργασίες για την ανέγερση του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης στην υπό διασύνδεση Σαντορίνη.

Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και τον Φεβρουάριο του 2023 υπογράφηκαν οι

Περισσότερα...

Εξώδικο αστυνομικών Α.Τ. Μήλου στα «Μηλέικα Νέα» – Η απάντηση μας

Σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά των «Μηλέικων Νέων» προχώρησαν οι τρεις εν ενεργεία αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στο Α.Τ. Μήλου και αφορά την αναδημοσίευση του άρθρου της «Εφημερίδας των Συντακτών (Εφ. Συν)», της δημοσιογράφου Δανάης Κισκήρα-Μπαρτσώκα με τίτλο «Βασανισμός 17χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου» που δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και στα «Μηλέικα Νέα» την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 με τίτλο «Καταγγελία για βασανισμό 17χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου»

Δημοσιεύουμε απόσπασμα της εξώδικης διαμαρτυρίας: 

«Είμαστε εν ενεργεία Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και κατέχουμε τη θέση του Υποδιοικητή

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικές δράσεις των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Μήλου (PHOTOS)

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Δελεμβρίου ο πρώτος κύκλος επισκέψεων των μαθητριών του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑ.Λ. Μήλου στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

«Ευχαριστήσουμε θερμά τους γιατρούς και όσους συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των παιδιών πάνω στον κλάδο της υγείας που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.

Τους είμαστε ευγνώμονες και έχουμε την πρόθεση να κρατήσουμε ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με το Κ.Υ. πραγματοποιώντας δράσεις που βοηθούν της μαθήτριες να βελτιώσουν τις γνωστικές τους δεξιότητες.»

epal seminario kypraios 051223a min

Ο Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μήλου διοργάνωσε την

Περισσότερα...

Σύλληψη αλλοδαπών στη Μήλο για κλοπες και φθορές σε οχήματα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 το βράδυ στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, δύο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών και πρόκληση φθορών σε οχήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας και έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες το χρονικό διάστημα από 03 έως 05-12-2023 αφαίρεσαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, προκαλώντας φθορές σε τρία από αυτά καθώς και σε αντικείμενα καταστήματος.

Επίσης, όπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα ο ένας από τους αλλοδαπούς διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Τα οχήματα βρέθηκαν και παρελήφθησαν από

Περισσότερα...

Διακομιδή 68χρονου από τη Μήλο στο Νοσοκομείο της Σύρου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 διακομιδή 68χρονου ασθενούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Περισσότερα...

Ευχαριστήριο Δημοτικών Σχολείων της Μήλου στην IMERYS

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της Μήλου ευχαριστούν πολύ την εταιρία IMERYS GREECE SA και ιδιαιτέρως τον κύριο Κουφό Στυλιανό και τους συνεργάτες του, για την ενημερωτική παρουσίαση με θέμα την Ανακύκλωση πλαστικών και τη χρήση των ορυκτών Περλίτη και Μπετονίτη στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Περισσότερα...

Μήλος: Τα χιλιόμετρα των απορριμματοφόρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Με απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών καθορίστηκε επίσημα το οδικό δίκτυο και ο αριθμός χιλιομέτρων για την αποκομιδή απορριμμάτων σε όλους τους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα...

Ευχαριστήριο ΣΕΒ Μήλου για την φιλοξενία των «Γιατρών του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Σ.Ε.Β Μήλου, έπειτα από το υπ’ αριθμών 52/8-11-2023 αιτήματος που έλαβε από το Ι.Σ.Κ.Υ.Μ, ευχαριστεί θερμά τα μέλη του:

Περισσότερα...

Ευχαριστήριο Ι.Σ.Κ.Υ.Μ. για την φιλοξενία των «Γιατρών του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ»

Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου (Ι.Σ.Κ.Υ.Μ.) ευχαριστεί τους κάτωθι αναφερόμενους που βοήθησαν στην φιλοξενία των ιατρών ΠΑ.Γ.Ν.Η. κατά το τριήμερο της παραμονής τους στο νησί μας από 16-09-2023 μέχρι 18-09-2023.

Περισσότερα...