"Μηλέικα Νέα"

Με αναφορά ιταλικής ιστοσελίδας συνεχίστηκαν τα δημοσιεύματα για τη Μήλο και τις ομορφιές της, με το thewom.it να παρουσιάζει άρθρο με τίτλο: «Νησιά Αιγαίου: Ποιο να επιλέξω; Λίστα και χάρτης από τα πιο όμορφα» και κεντρική φωτογραφία την παραλία του Φυροπόταμου!

Συγκεκριμένα αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα: «Η Μήλος παραπέμπει στο διάσημο γλυπτό της Αφροδίτης της Μήλου που βρέθηκε στο νησί το 1820.

Σήμερα δεν μπορείτε να θαυμάσετε το γλυπτό που φυλάσσεται στο Λούβρο στο Παρίσι, αλλά την ομορφιά αυτού του συναρπαστικού και αυθεντικού κυκλαδίτικου νησιού.

Το κέντρο είναι η Πλάκα που βρίσκεται εκεί που κάποτε βρισκόταν η αρχαία πόλη της Μήλου, που καταστράφηκε από τους Αθηναίους και ξαναχτίστηκε από τους Ρωμαίους.

Είναι ένα καρτ-ποστάλ χωριό με τον κλασικό λαβύρινθο από στενά δρομάκια και λευκά σπίτια σκαρφαλωμένα στις πλαγιές ενός λόφου, με φόντο τη γαλάζια θάλασσα και τις βουκαμβίλιες ως ταβάνι ανάμεσα στα σοκάκια.

Υπάρχουν επίσης πολλά ψαροχώρια για επίσκεψη, όπως τα Πολλώνια, στη βόρεια ακτή, που το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα κομψό τουριστικό θέρετρο. Γύρω από τα Πολλώνια βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας μινωικής πόλης της Φυλακωπής: δεν έχουν απομείνει πολλά να δείτε, αλλά τα ερείπια παρεμβάλλονται σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που αξίζει να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστορικό χώρο.

Στη Μήλο υπάρχουν και οι μοναδικές Χριστιανικές Κατακόμβες στην Ελλάδα, που πρέπει να επισκεφθείτε με ξενάγηση.

Για μια εξαιρετική πανοραμική θέα του νησιού, ανεβείτε στην κορυφή του φρουρίου Κάστρου, χτισμένο στην αρχαία ακρόπολη της Πλάκας, όπου υπάρχει επίσης μια εκκλησία του 13ου αιώνα. Τέλος, θα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε πάνω από 70 παραλίες διαφορετικών τύπων, σχημάτων και χρωμάτων.

Αυτό το ηφαιστειακό νησί με το περίεργο σχήμα πετάλου ονομάζεται επίσης νησί των χρωμάτων για τους βραχώδεις σχηματισμούς του με σουρεαλιστικά χρώματα και σχήματα, που περιτυλίγονται από μια θάλασσα σε αποχρώσεις του μπλε, του γαλάζιου ή του σμαραγδένιου πράσινου.»

Σχετικό link: https://travel.thewom.it/grecia/isole-mar-egeo.html