"Μηλέικα Νέα"

Το Λιμεναρχείο Μήλου με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι:

α) Κατά μήκος της χερσαίας ζώνης λιμένα Αδάμαντα από το ύψος του καταστήματος «Γύρος της Μήλου» εως το λιμάνι ισχύει απαγόρευση στάσης-σταθμευσης (ρ-40). Οι παραβάτες θα τιμωρούνται εκτός από το διοικητικό πρόστιμο με το διοικητικό μέτρο της αφαιρέσεις στοιχείων κυκλοφορίας για 20 ήμερες.

β) Από το λιμάνι και προς την περιοχή της Λαγκάδας, επιτρέπεται μόνο η στάση και όχι η στάθμευση (p-39), ενώ τα οχήματα επιβάλλεται να τοποθετούνται παράλληλα (όχι κάθετα) με την οριογραμμή του οδοστρώματος και επί της αντιστοιχούσας για αυτούς προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας  πλευράς εκτός αν ορίζεται με σήμανση διαφορετικά.

γ) Δίπλα στο Ηρώων υπάρχει χώρος στάθμευσης αποκλειστικά για ταξί [στάθμευση παράλληλα με την οριογραμμή του οδοστρώματος (όχι κάθετα)] και όπισθεν αυτού αποκλειστικά για δίκυκλα. επιπροσθέτως θέσεις αποκλειστικά για ταξί υπάρχουν αριστερά στην έξοδο του λιμένα προς την Λαγκάδα. σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας η παράνομη στάθμευση σε ειδικούς χώρους στάθμευσης επιβατηγών αυτοκίνητων δημόσιας χρήσης (ταξί) επιφέρει εκτός από το πρόστιμο και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης στοιχείων κυκλοφορίας για 10 ημέρες.