"Μηλέικα Νέα"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μοναδική παράσταση για το καλοκαίρι του 2020 στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου, στην Κίμωλο και στο Θέατρο Κολωνού στην Αθήνα. Το «…ανίκατε μάχαν» του Διεθνούς Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου ήταν κάτι παραπάνω από μία παράσταση. Επτά ηθοποιοί, ένα σκηνικό πείραμα, ένας ύμνος στον έρωτα για τη ζωή.

H Ομάδα Performance Project και η πρωτεργάτης Φιλιώ Λούβαρη δηλώνουν συγκινημένοι και ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους αρωγούς, χορηγούς, συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτό το δύσκολο ταξίδι του «…ανίκατε μάχαν», στην εποχή της πανδημίας.

anikate maxan milos sep2020e

Το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη τους:

Την Αγγελική Ξυδούς (Sea Sun Sophia), τον Νίκο Χρόνη (Riva Travel), την Άννα Βουτσιλάκου, τη Δέσποινα Καλουτά, το Give and Fund, τον Παναγιώτη Κούρτη, τον Δημήτρη Πουλημένο (Vision & Sound), τον Αντώνη Πουλάκη, τον Γιάννη Πρεβενά, την Άννα - Μαρία Κεντρωτά, την Μαρία Κολιαράκη, τον Γιώργο Καβουράκη, τις Μοναχοφωλίτσες, τον Σταύρο Βεντούρη (stavento), την Αγγελική Κοντολούρη (Μπονάτσα), την Έλενα (Στου Φραγκούλη), τους Κιμωλίστες, την Μαναρένα, τον Γιάννη Στάνκογλου, το Δήμο Κιμώλου, τον Οπανδά του Δήμου Αθηναίων, Τον Φίλιππο Ζανέτη, τον Απόστολο Ζαχαράκη, το Χρήστο Νίνο, τον Στέλιο Ζούλια, τον Γιάννη Τσιγκριμάνη, τον Κώστα Μπλουγουρά, τον Χρήστο Μποζίκη, το Γιάννη, την Πετρούλα και τον Μάνο Τερζάκη, τον Τάσο Βενιζέλο (Μηλέικα Νέα), την Πειραματική Σκηνή Μήλου, το ΕΠΑΛ Μήλου, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου, την ΕΦΑ Κυκλάδων, την Aegean Speed Lines και το Milos Travel Πειρουνάκης.

anikate maxan milos sep2020d

Στον επίλογο της η Φιλιώ Λούβαρη τονίζει: «Περισσότερο απ' όλους ευχαριστούμε τους 447 θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην πιο δύσκολη περίοδο που έχουν περάσει ποτέ οι παραστατικές τέχνες.

Ο χειμώνας που έρχεται προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολος. Ο φόβος δεν έχει θέση στο θέατρο. Ο Πολιτισμός είναι δικαίωμα. Συνεχίστε, θεατές, να βλέπετε παραστάσεις ώστε να μας δίνετε κουράγιο και δύναμη να δημιουργούμε παραστάσεις. Καλή μας αντάμωση, στις σκηνές και στις πλατείες.»

anikate maxan milos sep2020c

Τα «Μηλέικα Νέα» ως χορηγός επικοινωνίας της παράστασης συγχαίρουν όσους δούλεψαν για να παρουσιαστεί αυτή η υπέροχη παράσταση, η οποία ξεπέρασε τα όρια ερασιτεχνών ανήλικων, ανερχόμενων ηθοποιών και κινήθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Guest Star της παράστασης ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου που προλόγισε την παράσταση της Αθήνας. Αντωνία Μαρινίτση και Σοφία Βικελή προλόγισαν τις παραστάσεις Μήλου και Κιμώλου αντίστοιχα.

Εφόσον λοιπόν η παράσταση ήταν ένας «ύμνος στον έρωτα για τη ζωή» και οι μικροί ηθοποιοί από τη Μήλο έδειξαν ότι τους αντέχει το σκοινί και αυτό φάνηκε στο χειροκρότημα! Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που ανήλικα στην πλειοψηφία τους παρέδωσαν ταλέντο, μεράκι και πολλή αγάπη για το θέατρο και τον πολιτισμό επί σκηνής: Ευαγγελία Καμακάρη, Έλενα Κορωναίου, Ίριδα Καραμπατέα, Ελισάβετ Κούρτι και  Αλέξανδρος Κασαπίδης με την στήριξη των επαγγελματιών ηθοποιών Κωνσταντίνου Δαλαμάγκα και Δημήτρη Τσιγκριμάνη.

Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Φιλιώ Λούβαρη | Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς Ηχοληψία & Τεχνικός Υπεύθυνος: Δημήτρης Πουλημένος (Μήλος & Κίμωλος), Χρήστος Μποζίκης (Αθήνα)

anikate maxan milos sep2020b

anikate maxan milos sep2020f

anikate maxan milos stankoglou

ΧΟΡΗΓΟΙ

Μήλος:

Δημήτρης Πουλημένος (Vision & Sound), Αντώνης Πουλάκης, Sea Sun Sophia, Riva Travel, Παναγιώτης Κούρτης, GiveAndFund, ΟΠΑΝΔΑ.

Κίμωλος:

“Stavento”, “Μπονάτσα”, “Μοναχοφωλίτσες”, “Στου Φραγκούλη”.

Χορηγός Επικοινωνίας: Μηλέικα Νέα

Φωτογραφίες: https://apostoloszacharakis.gr

Αγαπητοί αναγνώστες στηρίξτε τα «Μηλέικα Νέα»!