"Μηλέικα Νέα"

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή της Υποτροφίας Αναστασία Αντωνιάδου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου – Γεώργιος Ηλιόπουλος την Κυριακή 30 Ιουνίου, 2024.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε η κα Άννα Βόγλη κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο της Αναστασίας Αντωνιάδου, η οποία για ένα μεγάλο διάστημα της ζωή της ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνία της Μήλου.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Σανούδος, Διευθυντής της Imerys Μήλου έκανε μία αναδρομή στην 90χρονη παρουσία της Εταιρίας στο νησί, στα σημαντικά έργα υποδομής που έχει χρηματοδοτήσει, αλλά και στις επενδύσεις που αφορούν τον τομέα της Υγείας & Ασφάλειας και την εκπαίδευση των εργαζομένων και των συνεργατών της. Επίσης αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται από εξειδικευμένους φορείς στις εγκαταστάσεις της, στο Φυτώριο και στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, καθώς επίσης και στις βραβεύσεις διαφόρων δράσεων της σε πανελλαδικό επίπεδο.

ypotrofia antwniadou 300624c min

Η Υποτροφία Αναστασία Αντωνιάδου 2023 απονεμήθηκε στην κ. Άννα Κολιαράκη, φοιτήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία παράλαβε το τιμητικό δίπλωμα από τον Δήμαρχο Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη. Η νέα υπότροφός ευχαρίστησε την Εταιρία, τον Δήμαρχο Μήλου και τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για την επιλογή της, αναφέροντας πόσο σημαντική είναι για την ίδια η ηθική επιβράβευση των προσπαθειών της αλλά και η οικονομική ενίσχυση που θα λάβει ως υπότροφος κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

ypotrofia antwniadou 300624b min

Η Έπαρχος Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου παρέδωσε στη συνέχεια τον φάκελο συνέχισης της υποτροφίας στην περσινή υπότροφο κ. Ασημίνα Βαμβούνη, η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεισφορά της υποτροφίας στις σπουδές της και στην εξέλιξή της. Στη συνέχεια, η κ. Αναστασία Αμβροσιάδου, Chief Human Recourses Officer του Ομίλου Imerys & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Imerys Greece παρέδωσε τον φάκελο σε εκπρόσωπο της οικογένειας της υποτρόφου κ.Ανδριάνας Ξυδού και ο κ. Δημήτρης Μαργαρίτης σε εκπρόσωπο της οικογένειας της υποτρόφου κ. Ειρήνης Ξυδού.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις καθιερωμένες φωτογραφίες της νέας υποτρόφου με τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και την οικογένειά της, και κέρασμα των καλεσμένων στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου.

ypotrofia antwniadou 300624e min

ypotrofia antwniadou 300624d min

ypotrofia antwniadou 300624a min