"Μηλέικα Νέα"

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14/9  η κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με κύριο θέμα την εγκατάσταση Μονάδας Αποθήκευσης και Διακίνησης Υγρών Καυσίμων στην περιοχή Τρία Πηγάδια - Καστανάς.

Όπως δείχνει η αναφορά του ιστορικού της υπόθεσης Καστανά, η υπόθεση κρατάει από το 1997... Ταυτόχρονα από το 2013 και μετά ο Δήμος Μήλου δεν είναι καν στους αποδέκτες ανταλλαγής εγγράφων, κάτι το οποίο χρίζει έρευνας και σας το παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη...

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση παρότι είχε κληθεί αλλά έστειλε επιστολή με την οποία εξηγεί ότι... δεν τον σταματάει τίποτα καθώς έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιο της επένδυσης. Με το τέλος της συνεδρίασης θα σας παρουσιάσουμε την επιστολή της «ΜΗΛΟΣ ΟΙΛ» η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «περιπαικτικά» ότι η επένδυση θα προσφέρει φτηνότερα καύσιμα στη Μήλο! Θου Κύριε!

Όπως ενημέρωσε μάλιστα η Έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου «Αν δεν είχε ζητήσει οικοδομική άδεια ο επενδυτήςθα είχαμε ξυπνήσει ένα πρωί και θα είχαν τοποθετηθεί οι δεξαμενές καυσίμων...Ακόμα και αν η γνωμοδότηση του Δήμου Μήλου είναι αρνητική δεν είναι δεδομένο ότι θα την πάρουν υπ 'οψιν τους».

Πάντως όπως συμφώνησαν ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης, ο πρώην δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Αβέρκης Γαϊτανής ακόμα μπορούν να γίνουν κάποιες ενέργειες. Δυστυχώς όμως χωρίς δικαίωμα γνώμης ή απόφασης. Την υπόθεση στέλνει σε δικηγόρους ο Δήμος Μήλου σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς της Μήλου.

Σχετικό ρεπορτάζ: 

Αγαπητοί αναγνώστες στηρίξτε τα «Μηλέικα Νέα»!