"Μηλέικα Νέα"

Προς αποφυγή ειδήσεων παραπληροφόρησης που αναστάτωσαν τις προηγούμενες ημέρες τους δημότες της Μήλου μας, σας ενημερώνουμε πως έως και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19.

Είναι λυπηρό να προωθούνται διαστρεβλώσεις της εύρυθμης λειτουργίας όλων των φορέων του νησιού που αγωνίζονται για τη διαφύλαξη μιας υγιούς τουριστικής περιόδου, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις επιχειρήσεις και το τουριστικό κοινό τους.

Η Μήλος αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες, με προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μήλου, το Κέντρο Υγείας, Φορείς, Σωματεία, Επιχειρήσεις και Δημότες επέδειξαν σύνεση, πειθαρχία, δραστικότητα και οργανωτικότητα. Έτσι διασφαλίσαμε θετικά αποτελέσματα που μας κράτησαν μακρυά από τα φώτα της πανδημικής δημοσιότητας.

Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί!
Δεν εφησυχαζόμαστε! Δεν έχουμε ξεπεράσει κανέναν κίνδυνο, δεδομένου ότι η τουριστική κίνηση ξεκινά, με αφετηρία την πρόληψη και στόχο ένα τερματικό σημείο με μηδενικά κρούσματα.

Θερμή παράκληση προς όλους:

Μην προβάλετε και προωθείτε ανυπόστατα σχόλια που καταστρέφουν ή μηδενίζουν τις προσπάθειες μηνών και μάλιστα εν όψει των ανεμενόμενων τουριστικών αφίξεων. Είναι ανεπίτρεπτο να δυσφημείται το νησί μας εκ των έσω!

Ακολουθεί, επίσης, ανακοίνωση του Προέδρου της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου:

Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη της Μήλου πως το επίσημο αποτέλεσμα από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, για εξέταση ρινοφαρυγγικού δείγματος που έστειλε το Κ.Υ. Μήλου για περιστατικό με πιθανή λοίμωξη από COVID-19, είναι αρνητικό.

Επειδή πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε και άλλα αντίστοιχα περιστατικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία όταν αναφέρονται σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι το Κ.Υ.Μ. διαχειρίζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης την υπόθεση της πανδημίας και θα εξακολουθήσει να ενημερώνει το κοινό όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, με την διακριτικότητα που αρμόζει κατά περίπτωση .

Ο πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

Κωνσταντίνος Μακρής