"Μηλέικα Νέα"

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τον τζίρο επιμέρους προορισμών σε σχέση με το 2019, όπως ανακοινώθηκαν από την ΕΣΤΑΤ. Τρία νησιά του Αιγαίου, η Κύθνος, η Μήλος και η Κέα καταγράφουν αύξηση από 45% έως και 100% στους τζίρους των επιχειρήσεων καταλυμάτων αντανακλώντας την πολύ πετυχημένη χρονιά από μεριάς αφίξεων.

Μικρότερες αλλά και πάλι ανώτερες του 2019 είναι και οι αυξήσεις στους τζίρους για την Σαντορίνη που έχει και πολύ μεγάλο ειδικό βάρος στο καλάθι των εσόδων όπως και της Τήνου που μάλλον είναι ο επόμενος καυτός ελληνικός προορισμός για τους τουρίστες Έλληνες και ξένους.

Με βάση τα νούμερα που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος προκύπτει άνοδος των αφίξεων κατά 79,2 % και των εισπράξεων κατά 135,7% το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου σε σχέση με το 2020. Αυτό συνέβαλε και στην μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών κατά 2,5 σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα στοιχεία για τον Οκτώβριο δείχνουν εντυπωσιακές αφίξεις στα αεροδρόμια της Κρήτης, Ρόδου και Κω, πολύ κοντά με αυτές του 2019 και με βάση τις κρατήσεις δείχνει να παρατείνεται η τουριστική περίοδος  και τον Νοέμβριο που παραδοσιακά έκλειναν τα μεγάλα ξενοδοχεία σε αυτούς τους προορισμούς, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος της κάλυψης του 50% του τζίρου του 2019, αλλά και να δημιουργηθούν επιτέλους οι συνθήκες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέραν του γνωστού εξαμήνου Μαΐου – Οκτωβρίου με πολλαπλά οφέλη για όλους.