"Μηλέικα Νέα"

Προ ολίγων ημερών διεξήχθη τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Λ.Σ. Κυκλάδων, εκτός της έδρας (Σύρος) της Ένωσης και συγκεκριμένα στη νήσο Μήλο.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο της Μήλου, συναντήθηκαν με τον Λιμενάρχη και το προσωπικό του τοπικού Λιμεναρχείου, με τους οποίους διεξήγαγαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση επί των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Λιμενική Αρχή Μήλου και εδόθη η ευκαιρία στους συναδέλφους μας, να εκφράσουν τις απόψεις τους με σκοπό τον ορθολογικότερο σχεδιασμό για τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των υφισταμένων προβλημάτων.

Σε θερμό και οικογενειακό περιβάλλον, με την αθρόα προσέλευση του προσωπικού του Λιμεναρχείου Μήλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας της Ένωσης, τηρουμένων των μέτρων αυξημένης ατομικής προστασίας και προστασίας δημόσιας υγείας έναντι covid-19.

enwsi limenikou milos 2022b

Κατά την πραγματοποίηση της επίσκεψης στο Λιμεναρχείο Μήλου, καθώς και στο Λιμενικό Σταθμό της Κιμώλου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του προσωπικού, με σημαντικότερο αυτό της μη εύρεσης διαθέσιμης στέγης για τη διαμονή των στελεχών στο νησί και των ιδιαιτέρως αυξημένων μισθωμάτων που απαιτούνται να καταβληθούν για την μίσθωση κατοικίας.

Προκειμένου δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες επίλυσης του μείζονος αυτού προβλήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους Μήλου-Κιμώλου, οι οποίοι ενστερνίστηκαν το δίκαιο του αιτήματος του προσωπικού των τοπικών Λιμενικών Αρχών, στεκόμενοι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια επίλυσής του, δεσμευόμενοι παράλληλα ότι θα καταβληθεί εκ μέρους τους κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενεργοποίηση των διατάξεων του Ν.4483/17, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα στους νησιωτικούς δήμους, με ορισμένο πληθυσμό, να παρέχουν εξυπηρετήσεις σίτισης και διαμονής σε υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

enwsi limenikou kimolos 2022

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων στηρίζει σθεναρά τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων των Λιμενικών Αρχών Μήλου-Κιμώλου, ζητώντας την κατά το δυνατόν περαιτέρω ενίσχυσή τους, καθώς και την ικανοποίηση του αιτήματος των στελεχών που έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής, για μετακίνηση αυτών σε τόπο-υπηρεσία προτίμησης.

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων

enwsi limenikou milos 2022a