"Μηλέικα Νέα"

«Είναι γνωστή πλέον η πρωτοφανής κρίση δημόσιας υγείας, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η χώρα μας μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο οι άλλες. Στο νησί που κατοικούμε και αγαπάμε, δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται να εφησυχάσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες γιατί ο δρόμος, είναι μακρύς και δύσκολος.

Σε κυβερνητικό επίπεδο έχουν ήδη ληφθεί αυστηρά προληπτικά μέτρα και παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Το Κέντρο Υγείας Μήλου, όπως μας ενημέρωσε ο γιατρός κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη εμφάνιση κρούσματος του φονικού κορονοϊού.

Οι έλεγχοι σε θέματα εφαρμογής των προληπτικών μέτρων είναι αυξημένοι, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο επιδιωκόμενος σκοπός, με τη συνδρομή των πολιτών. Το Επαρχείο Μήλου και ο Δήμος Μήλου δεν έχουν σταματήσει να προσπαθούν και να διεκδικούν καθημερινά.

Είναι όμως γνωστό σε όλους μας αυτό, που πολύ εύστοχα ο Δήμαρχος Μήλου αναφέρει, στο με αρ. πρωτ. 2054/2-4-20 έγγραφό του, το οποίο αποστέλλει σε όλους τους αρμόδιους φορείς:

- Το Κέντρο Υγείας Μήλου είναι ανησυχητικά υποστελεχωμένο, με ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και σε εξοπλισμό

- Το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου και το Λιμεναρχείο Μήλου έχουν ολιγάριθμη στελέχωση

- Ο Δήμος Μήλου υπολειτουργεί με τα 2/3 των λιγοστών υπαλλήλων του

Σε αυτό το σημείο θα συμπληρώσω ότι και το Επαρχείο Μήλου είναι τραγικά υποστελεχωμένο έχοντας να εξυπηρετήσει 4 νησιά. Επειδή δεν γνωρίζουμε τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Καμία δομή δεν περισσεύει. 

Καλώ λοιπόν όλους όσους μπορούν έμπρακτα να βοηθήσουν και συγκεκριμένα:

- Το Δήμαρχο Μήλου

- Το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου

- Το Λιμενάρχη Μήλου

- Όλη την υγειονομική κοινότητα της Μήλου (δημόσια και ιδιωτική)

- Τον Πρόεδρο του ΙΣΚΥΜ

- Εκπρόσωπο των εθελοντών της Μήλου

σε τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 07/04/2020 και ώρα 19:00.

Αποτελεί ηθική μας υποχρέωση, ενωμένοι, να παραστούμε όλοι, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από τον «πόλεμο» στον οποίο συμμετέχουμε. Μπορούμε να το πετύχουμε. Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι γιατί, η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να πράξουμε διαφορετικά.

Αγαπάμε τον τόπο μας και θα τον προστατεύσουμε. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της τηλεδιάσκεψης μέσω email. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας καλώ να συμμετέχετε όλοι.»