"Μηλέικα Νέα"

Τη Μήλο επισκέφτηκαν οι Χρήστος Ροΐλος (Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ), Μάνος Λογοθέτης (Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ( Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας) την Τρίτη 6/6/2023.

Στο Δημαρχείο, συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Μήλου και το Δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα του νησιού ενώ ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστος Ροΐλος, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μακρή σχετικά με τις εντάσεις που υφίστανται μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου ΚΥ.  Επιπλέον, συζητήθηκε ότι, με τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής διευθύντριας, θα μπορούσε να λειτουργήσει το Ιατρείο του Αδάμαντα για συνταγογράφηση.   

Ο Χρήστος Ροΐλος είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Μήλου και να συνομιλήσει με το προσωπικό ενώ ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ξεναγήθηκε στο λιμάνι και το Λιμεναρχείο Μήλου όπου συνομίλησε με τον Υπολιμενάρχη για τα προβλήματα που απασχολούν τόσο το νησί αλλά και το προσωπικό του Λιμεναρχείου.

Την ίδια μέρα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος», με συντονιστή τον Μάνο Λογοθέτη, ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν στο νησί της Μήλου.

Οι Δημήτρης Μωραΐτης (Πρόεδρος Ξενοδοχείων) και Γιώργος Μάλλης (Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων) αναφέρθηκαν σε θέματα υποδομών και ΦΠΑ και στην αναγκαιότητα των καταλυμάτων για εποχιακούς υπαλλήλους ενώ ο Ιωάννης Μάλλης, εκπρόσωπος Σ.Ε.Β., μίλησε για ζητήματα ΦΠΑ και του μεταφορικού ισοδύναμου. Ο εκπρόσωπος των Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών, Ηλίας Καναβός, επισήμανε τα θέματα του ΓΚΛ 38, του αναπτυξιακού νόμου, της έλλειψης υποδομής για τη συντήρηση των σκαφών, όπως τα πάρκινγκ και το Καρνάγιο, της ασφάλειας και της ανάπτυξης του πλωτού κυματοθραύστη και των πλωτών στα Πολλώνια. Τέλος, ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας, συζήτησε με τον Δημήτρη Βήχο, εκπρόσωπο της «ΒΗΧΟΣ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΝΕ» για θέματα τεχνικής φύσης όπως είναι οι διακομιδές του ΕΚΑΒ, η διευθέτηση θεμάτων που θα προκύψουν από την αλλαγή της νομοθεσίας και θα αφορούν στις Λιμενικές υπηρεσίες, τη δυσλειτουργία του ΛΤ Μήλου για την λήψη άμεσων και έγκαιρων αποφάσεων ώστε να είναι εύρυθμη η λειτουργία των ναυτικών επιχειρήσεων - επιτηδευμάτων εντός της χερσαίας ζώνης, τα Κρουαζιερόπλοια, την ασφάλεια, την αντιρρύπανση και τη διάσωση.

Για την ΔΗΜΤΟ ΜΗΛΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ