"Μηλέικα Νέα"

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αδιαμφισβήτητα, διανύουμε ένα δύσκολο, πρωτόγνωρο και στρεσογόνο διάστημα λόγω του νέου, πανδημικού κορωνοϊού SARS-COV-2.

Καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Τουριστική Ομοσπονδία Κυκλάδων και το Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί  να εφαρμοστούν άμεσα σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων. Δυστυχώς, τις προηγούμενες μέρες και πριν τεθούν σε εφαρμογή νέα, αυστηρότερα μέτρα, διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων αστικής βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb) εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι επιχειρούν κάτω από άλλο νομικό πλαίσιο, καθώς δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν, συνέχισαν να δέχονται επισκέπτες.

Απέναντι στην, ανεύθυνη, αυτή συμπεριφορά το ΔΣ κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και θα συνεχίσει να πράττει τα δέοντα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να μην πληγούν τα συμφέροντα των μελών του από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αφουγκραζόμαστε καθημερινά τις ανησυχίες σας σχετικά με τις επιπτώσεις στον κλάδο του Τουρισμού καθώς είναι βέβαιο ότι το πλήγμα είναι μεγάλο

Θα πρέπει, ωστόσο, να καταστεί σαφές ότι όσο η επιδημική καμπύλη εμφανίζει ανοδική κλίση, τόσο θα επηρεάζεται επιβαρυντικά η οικονομική δραστηριότητα.

Λαμβάνοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι αποκλειστικός στόχος όλων μας είναι η επιβράδυνση της διασποράς του ιού και η προστασία του κοινωνικού συνόλου παρακαλούμε όπως πειθαρχήσετε στις έκτακτες κυβερνητικές ρυθμίσεις που αφορούν τουριστικά καταλύματα καθώς και στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν ληφθεί.

Να είστε βέβαιοι ότι η ατομική και κοινωνική ευθύνη του κάθε πολίτη έχει τη δύναμη να επιτρέψει την επιστροφή μας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη υπευθυνότητα από όλους μας αυτήν την κρίσιμη περίοδο, οι δυσάρεστες συνέπειες που θα βιώσουμε θα είναι ανυπολόγιστες. Και τότε, δεν θα είμαστε σε θέση να συζητάμε πλέον για τον Τουρισμό…»

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ. ΜΑΛΛΗΣ