"Μηλέικα Νέα"

Με την συμμετοχή του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία» και του Πανελλήνιου Συλλόγου «Οι Φίλοι των Κατακομβών της Μήλου» εορτάστηκε το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Ιουνίου ο ετήσιος εορτασμός των Ιερών Κατακομβών στην Ιερά Νήσο Μήλο. Οι σύνδεσμοι εξέδωσαν από κοινού την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Στις 13 Ιουνίου 2020 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Τρυπητής Μήλου τελέσθηκε εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Ιεράς νήσου, την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πολλών Μηλίων πιστών

Στις 14 Ιουνίου 2020 το πρωϊ τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή  Εφημερίων της Μήλου, την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πολλών Μηλίων πιστών.

katakomves eorth2020a milos

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα και τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως που είναι ο Σταυρός της Οσίας Μεθοδίας της Κοιμωλίας , τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ» τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΗΛΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», την  ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΡΥΠΗΤΗΣ» για την συνεισφορά  τους  στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Μήλου και την Εταιρεία «IMERYS” για την προσφορά της στην οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της Μήλου.»

katakomves eorth2020b milos