"Μηλέικα Νέα"

Με τη λήξη της 35ους θητείας μου ως προέδρου του ΔΣ του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών & Εκμεταλλευτών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μήλου και με την απόφασή μου να μην έχω συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Σωματείου για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στον τουρισμό της χώρας και στον τομέα μας, αυτόν των ενοικιαζόμενων δωματίων. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ξεκινήσαμε από το χαρτί και το μολύβι και φτάσαμε στην ηλεκτρονική διαχείριση. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε αποτελέσματα, δικτυωθήκαμε, αποκτήσαμε δύναμη.

Η Μήλος, το νησί που, στις πρώτες παρουσίες μας στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης, ήταν άγνωστο ακόμα και στους Θεσσαλονικείς, αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο. Το Σωματείο μας έβαλε το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη διάκριση.

Ο Σύλλογός μας επίσης, όντας ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του νησιού είχε ενεργή συμμετοχή στα ιατρικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του νησιού προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια όποτε του ζητήθηκε και όποτε υπήρχε ανάγκη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Συμβούλιό μου, τους ανθρώπους που μαζί πορευτήκαμε το μεγαλύτερο διάστημα της διαδρομής μου και που τώρα εγκαταλείπουν και αυτοί. Άνθρωποι που στήριξαν το Σύλλογο με σθένος και που βρίσκονται στην καρδιά μου.

Επίσης, τα μέλη της Ομοσπονδίας Κυκλάδων, στην οποία είμαι και ο ίδιος μέλος από την ίδρυσή της το 1996 αλλά και όσους συνεργαστήκαμε στις πρώτες ομοσπονδίες πριν από αυτήν. Για εμένα δεν υπήρξαν απλοί συνάδελφοι αλλά πολύτιμοι φίλοι από όλες τις Κυκλάδες.

Σε τοπικό επίπεδο ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις επαρχιακές και δημοτικές αρχές με τις οποίες συνεργάστηκα, τις τουριστικές επιτροπές, τα σώματα ασφαλείας, τον τοπικό τύπο και τους συλλόγους του νησιού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αρμονική συνεργασία για ένα κοινό σκοπό, και αισθάνομαι τυχερός γιατί τέτοιες συνεργασίες είχα.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη του νέου ΔΣ για την εκλογή τους, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους και να ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους όποτε με χρειαστούν. Αν θα έδινα μια συμβουλή στο νέο ΔΣ θα ήταν η εξής:

Πάντα να αφουγκράζεστε τον κόσμο, τα μέλη του Σωματείου, και ποτέ να μην επιτρέψετε να εισχωρήσουν και να επηρεάσουν το έργο σας πολιτικά κόμματα και πεποιθήσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Μάλλης (Φιλιαράκος)