"Μηλέικα Νέα"

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μήλου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Imerys Milos, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

Η επίσκεψη αυτή έγινε με σκοπό να παρακολουθήσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe) for Traffic Safety, το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση των δυστυχημάτων μέσω θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Χάρη στην αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία της Imerys οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μία βιωματική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Imerys Milos σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

epal milos imerys mylonas 2024b min

Συγκεκριμένα κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να βιώσει πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια ειδικών προσομοιωτών ώστε να αντιληφθεί την αξία της νηφαλιότητας και προσοχής κατά την οδήγηση καθώς και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής και πρόσκρουσης του οχήματος.

Ευχαριστούμε την Imerys και ειδικά τους κο Σανούδο Ιωάννη, Γενικό Διευθυντή, και τον κο Κουφό Στυλιανό, Διευθυντή στο Τμήμα Προμηθειών, για την φιλοξενία των μαθητών τους σχολείου μας για ακόμα άλλη μία φορά. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την οργάνωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος που καταδεικνύει ότι η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και θέμα ζωτικής σημασίας για την εταιρεία που διέπεται από τις αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία.

ΕΠΑ.Λ. Μήλου

epal milos imerys mylonas 2024c min

epal milos imerys mylonas 2024d min

epal milos imerys mylonas 2024a min