"Μηλέικα Νέα"

Από τα μαγευτικά νησιά μέχρι την ηπειρωτική χώρα, ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet ξεχώρισε και παρουσιάζει τα δέκα μέρη που πρέπει να δει κανείς στην Ελλάδα.

Όπως οι Σειρήνες με το τραγούδι τους προσέλκυαν τους ναυτικούς, έτσι και η Ελλάδα χρόνια τώρα προσελκύει με τα φανταστικά της μέρη τον ταξιδιώτη να την επισκεφθεί.

Από τα μαγευτικά νησιά με τα παραδοσιακά χωριά και τις καταγάλανες θάλασσες μέχρι την ηπειρωτική χώρα, που είναι πλούσια σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Lonely Planet παρουσιάζει τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα. Ας δούμε τι αναφέρει για κάθε προορισμό και τα tips που προτείνει ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός.

Μήλος

Οι περισσότερες από 70 παραλίες, οι κρυμμένες θαλάσσιες σπηλιές και τα «σύρματα», τα παραδοσιακά πολύχρωμα κτίσματα που προορίζονται για τη φύλαξη των βαρκών, αποτελούν κάποιους από τους βασικούς λόγους που η Μήλος έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών ταξιδιωτών. Η ηφαιστειακή προέλευση του νησιού είναι εμφανής στο σχεδόν σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, όπου οι πιο τολμηροί βουτούν από τα βράχια στα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου. Φτάστε νωρίς στην παραλία του Γέροντα για να απολαύσετε το πανέμορφο και άγριο φυσικό τοπίο με τις σπηλιές και να κολυμπήσετε με την ησυχία σας.

Tip: Κρατήστε μερικές ημέρες για να επισκεφθείτε την Κίμωλο, ένα μικρό νησί βορειοανατολικά της Μήλου που είναι προσβάσιμο με καράβι. Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της είναι τα Πράσσα, όπου η χοντρή, λευκή άμμος αναδεικνύει τα ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά.

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ...