"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύλλογος Γυναικών Μήλου παρέα με το Εξωραϊστικό Σύλλογο Πέρα Τριοβασαλου θα συμμετάσχουν στο 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» με την υποστήριξη του Δήμου Μήλου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022 στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα Σίφνου. Στο περίπτερο μας θα παρουσιαστούν Μηλέικα εδέσματα (σκορδολάζανα, πιταράκια)

Το φεστιβάλ θα διαρκεί καθημερινά 18:00 – 21:30 και τη «σκυτάλη» θα παίρνουν αντιπροσωπιες από τα νησιά των Κυκλάδων, άλλων περιοχών της Ελλάδας και ξένων χωρών που θα «συναντηθούν» στη Σίφνο. Ερασιτέχνες μαζί με επαγγελματίες μάγειρες θα παρασκευάζουν και θα παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους, προσφέροντας μοναδικά εδέσματα στους επισκέπτες. Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα «Τσελεμεντάκια», θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους.

Το φεστιβάλ, που φέτος έχει επετειακό και διεθνή χαρακτήρα, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, που γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Σύλλογος Γυναικών Μήλου