"Μηλέικα Νέα"

Η Έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουνίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» ξανανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την ερχόμενη Κυριακή. Η Ζεφυρία δεν είναι μακριά… η Ζεφυρία ήταν η ένδοξη Χώρα της Μήλου. Στο Παλιό Σχολείο της Ζεφυρίας κάτι Νέο συμβαίνει, με πρωταγωνιστή την κοινόητητα!

Οι Συνεργάτες του Φεστιβάλ Απόστολος Ζαχαράκης (Φωτογράφος) και Luisa Ayala (Αρχιτέκτονας) σας προσκαλούν σε μια Έκθεση με υλικό της έρευνας για το Φεστιβάλ και θέμα τη σύνδεση του με την δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου των προηγούμενων χρόνων και τη συμπερίληψη της Κοινότητας σε αυτήν, σε μια καλλιτεχνική και παιδαγωγική «Επανακατοίκηση» του κτιρίου του Παλιού Δημοτικού Σχολείου. Περιμένουμε όλους τους κατοίκους της Ζεφυρίας, αλλά και όλους τους ανθρώπους!

apo thalassa 2022a zefyria

Σημείωμα Απόστολου Ζαχαράκη: Θάλασσα, Θαύματα, Θέατρο, Θεοί, Ψηφιακά αρχεία αποθηκευμένης ανάκλασης φωτός και χρόνου, Polaroids μέσω androids, η μαγεία της χημικής επεξεργασίας, image emulsion transfer σε ακουαρέλα από 100% βαμβάκι.

“Μια φωτογραφία είναι ένα μυστικό για ένα μυστικό. Όσο περισσότερα σου λέει, τόσο λιγότερα ξέρεις” Diane Arbus, Αμερικανίδα φωτογράφος.

Σημείωμα Luisa Ayala: Χάρτες της Μήλου που δημιούργησα σε ακουαρέλα και αντιπροσωπεύουν μονοπάτια σύνδεσης μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας. Οι χάρτες είναι εμπνευσμένοι από τη θάλασσα, τον ουρανό, τη θεά Αφροδίτη, τα σύρματα, την κίνηση του ανέμου και τα φυσικά τοπία της Μήλου.

*Στην Έκθεση συμπεριλαμβάνονται οι ιστορίες που θα έχουν γραφτεί επάνω στα αντίγραφα των χαρτών της Luisa την προηγούμενη μέρα από τους θεατές στο Σαρακίνικο καθώς και τα πορτραίτα τους από τον Απόστολο σε μορφή video – εγκατάστασης. Ελάτε να γράψετε και τις δικές σας ιστορίες!

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παραγωγή: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου σε συνεργασία με το “Milograma” Πρότζεκτ Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Φιλιώ Λούβαρη Επιστημονική Συνεργάτης  Αρχιτέκτονας: Luisa Ayala  Φωτογράφος: Απόστολος Ζαχαράκης Επιστημονικός Συνεργάτης Αρχαιολόγος: Παύλος Κοτρωνάκης Βοηθός Παραγωγής: Στέλιος Ζούλιας Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, Μηλέικα Νέα - MileikaNea.gr Χορηγοί: Milos Cove, Corali Hotel, SEAJETS, Λούβαρης «Αξίες», Sea Sun Sophia Travel, Riva Travel, Μαρία Κολιαράκη Υποστηρικτές: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ΑΣΠΜ Ιέραξ, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου, ενώ αναμένεται η αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

[Φωτογραφία Απόστολου: Luisa Ayala - Φωτογραφία Luisa: Φιλιώ Λούβαρη]

from the sea 2022