"Μηλέικα Νέα"

Η IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά με επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει ότι: Μετά τον εντοπισμό τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εργαζομένων της εταιρείας, προβαίνουμε σε ενίσχυση των μέτρων πρόληψης διάδοσης του ιού:

-Προγραμματισμός διεξαγωγής covid tests στα διαγνωστικά κέντρα με προτεραιότητα τις στενές επαφές των κρουσμάτων και εν συνεχεία στο υπόλοιπο προσωπικό της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων συνεργατών/εργολάβων. Ο προγραμματισμός αυτός θα κοινοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

-Για τις επόμενες 2-3 ημέρες στα γραφεία των εγκαταστάσεων θα προσέρχεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας για τη διευθέτηση συγκεκριμένων/κρίσιμων εργασιών.

-Όλα τα τμήματα της εταιρείας διαμορφώνουν τις βάρδιες εργασίας με βάση την αποφυγή συνωστισμού.

-Οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί, καθώς και όσοι υπόκεινται σε covid test και έχουν αρνητικά αποτελέσματα θα προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους.

-Αναστολή λειτουργίας της καντίνας μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

-Κλείσιμο των χώρων στις εγκαταστάσεις, όπου υπάρχει ενδεχόμενο συνωστισμού (χώροι εστίασης, χώροι ενδιαίτησης κλπ.), μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

-Αύξηση συχνότητας απολυμάνσεων από πιστοποιημένο συνεργείο καθαρισμού σε όλους τους χώρους εργασίας και οχημάτων με την χρήση ειδικών απολυμαντικών.

-Η μεταφορά των εργαζομένων με τα λεωφορεία θα πραγματοποιείται με 30% πληρότητα. Για τον λόγο αυτό  θα προστεθούν επιπλέον  λεωφορεία, ενώ ενεργοποιείται πάλι η χρήση των προσωπικών οχημάτων με ημερήσια αποζημίωση.

-Η εταιρεία περιορίζει στο μέγιστο δυνατό την άφιξη επισκεπτών/συνεργατών από το εξωτερικό και εσωτερικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία διατηρεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο συμπεριλαμβάνει την διαδικασία αντιμετώπισης κρουσμάτων. Η διαδικασία αυτή προβλέπει την άμεση ιχνηλάτηση των στενών επαφών του εκάστοτε κρούσματος και τον περιορισμό αυτών. Η λίστα με τα ονόματα των επαφών προωθείται στο ΚΥΜ για τον προγραμματισμό ελέγχων.

Επισημαίνουμε ότι η διοίκηση της εταιρείας και οι τοπικές αρχές συνεργάζονται και επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι της Imerys αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της Μήλου.  Για τον λόγο αυτό, προχωρούμε στις παρακάτω συστάσεις, τις οποίες θεωρούμε εξίσου σημαντικές για την προστασία του νησιού:

-Στους εργαζομένους οι οποίοι ταξιδεύουν εκτός Μήλου συστήνεται ο περιορισμός τους για 5 ημέρες, ακολουθούμενος από covid test.

-Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα συνιστάται να μην κυκλοφορούν έξω και να προσέχουν τις επαφές τους, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής.

-Τέλος συστήνουμε την γενικότερη αποφυγή συγχρωτισμού των εργαζομένων σε χώρους εκτός εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε τους βασικότερους κανόνες υγιεινής, οι οποίοι εφαρμόζονται αυστηρά:

-Απαγορεύεται κάθε είδους συνωστισμός στους χώρους εργασίας. 

-Τήρηση απόστασης 2 μέτρων.

-Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική παντού και συνεχώς, όπως και η τήρηση όλων των βασικών κανόνων υγιεινής.

Τα μέτρα θα προσαρμόζονται αναλόγως με τις εξελίξεις που υπάρχουν και θα ενημερώνεστε από τους προϊσταμένους των τμημάτων σας.

Στηριζόμαστε σε εσάς - τους εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρείας - για την τήρηση όλων των παραπάνω, καθώς και για την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής. Ο περιορισμός της διασποράς του ιού έγκειται κυρίως στην ατομική υπευθυνότητα του καθενός.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της IMERYS Μήλου...