"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα  την Κυριακή 15/1/2023 στη λέσχη τους (οδός Αντιναύρχου Κων. Πανανά 20). Την πίτα μας ευλόγησε ο πατήρ Ιωάννης Αγγελιδάκης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δωροθέου Β’ με ψάλτη τον Μιχάλη Ευριπίδη από Χαλκίδα ο οποίος μετά την ψαλμωδία μας τραγούδησε

Χαιρετισμούς και ευχές για καλή χρονιά απεύθυναν ο Πατήρ Ιωάννης Αγγελιδάκης, Η υφηπουργός  Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κα. Δόμνα Μηχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός και νυν κοινοβουλευιικός εκπρόσωπος κ. Ιωαννης  Βρούτσης  Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. η κα. Αικατερίνη Μονογυιού βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. ο κ. Φιλλιπος Φορτωμας  βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. ο κ. Νίκόλαος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου , η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας ΄Αννα Γιαννάκου-Πάσχου, O κ Διαμαντίδης Δημήτριος υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Β΄Πειραιά) ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδοννήσων (ΟΣΥΜΙΚ) κ. Αντώνης Κουζούπης,  η Πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου  «Οι ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ» κα. Ελένη Χανιωτη και η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Καταπολιανών Αμοργού και η κα. ΄Αννα Γαβαλά.  επίσης συνεχάρησαν  άπαντες το Διοικητικο Συμβούλιο του Συλλόγου για την εξαίρετη εκδήλωσή του.

apantaxou koph milos 2023a

Χαιρετισμούς και ευχές έστειλαν ο αντιδήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μελάς και η πρώην Αντιδήμαρχος Μήλου Σοφία Βαμβακάρη-Ψαθά οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατόρθωσαν να παραστούν

Κατά την κοπή της πίτας το πρώτο φλουρί κέρδισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ιωάννη Βρούτσηκ. Βουλευτής Κυκλάδων. το δεύτερο φλουρί κέρδισε η μικρή  Ελισσάβετ  Κολλινιάτη ( εγγονή του Φραγκίσκου Ράμφου)  και το τρίτο φλουρί κέρδισε  η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου

Επίσης στην κοπή της πίτας δόθηκαν και τα καθιερωμένα από την οικογένεια των παιδιών του Θεοδώρου και Σοφιας Νίνου (Περκάρη) βραβεία και έπαινοι στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων Αθηνών και Πειραιώς.

apantaxou koph milos 2023b

Το πρώτο βραβείο αξίας τριακοσίων (300) ευρώ, δόθηκε στον Κωνσταντίνο Σπανό του Βασιλείου και της Μαρίας μαθητή του 8ου ημερήσιου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου, με βαθμό άριστα δέκαεννέα και εννέα δέκατα (19 και 9/10).

Το δεύτερο βραβείο αξίας διακοσίων (200) ευρώ, δόθηκε στην Πηνελόπη Βογιατζή του Μιχαήλ και της Μαρίας, μαθήτρια του 2ου ημερησίου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, με βαθμό άριστα δέκα εννέα και επτα δέκατα (19 και 7/10).

Το τρίτο βραβείο αξίας εκατό (100) ευρώ, δόθηκε στην Ιωάννα-Μαρία Χατζή μαθήτρια του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά του Θεοδώρου και της Σοφιας με βαθμό άριστα δέκαεννέα και έξι δέκατα (19 και 6/10).

Ο πρώτος επαινος δόθηκε στον Σπανό Ιασωνα του Βασιλείου και της Μαρίας, μαθητή  του 7ου ημερήσιου Γυμνασίου Αμαρουσίου, με βαθμό δέκα εννέα και έξι δέκατα πέμπτα(19 και 6/15).

Ο δεύτερος έπαινος δόθηκε στην Γραμματική Κορδατζή μαθήτρια του 7ου Γυμνασίου Κερατσινίου του Νικολάου και της Αθηνάς  με βαθμό άριστα δεκαεννέα και τρια δέκατα πέμπτα  (19 και 3/15).

Ο τρίτος επαινος δόθηκε στον Χατζή Εμμανουήλ του Θεοδώρου και της Σοφίας, μαθητή του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά, με βαθμό δέκα εννέα.

apantaxou koph milos 2023c

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων  και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου κ. Εμμανουήλ Νίνος, ο οποίος παρέδωσε και τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές 

Ευχαστούμε τον Μιχάλη Βαμβακάρη (Γλαρονήσια) για τη χορηγία του (πιταράκια Μήλου)

Τέλος ευχαριστούμε όλους και όλες τους φίλους του Συνδέσμου μας που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας μας και τους ευχάμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ