"Μηλέικα Νέα"

Η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων με ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα την αντιεκπαιδευτική πολιτκή του Υπουργείου Παιδείας να «κόψει» έντεκα (11) ολιγομελή τμήματα στις Κυκλάδες, οδηγώντας σε αδιέξοδο τους μαθητές μας που επέλεξαν τους συγκεκριμένους τομείς και τις συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά και σε αμηχανία τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που είναι τοποθετημένοι σε νησιά για να κάνουν μάθημα στα συγκεκριμένα τμήματα.»

Στην ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αναφέρει επίσης τα τμήματα που κόβονται ανά σχολείο των Κυκλάδων μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το ΕΠΑ.Λ. Μήλου:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει την πολιτική περικοπών και μειώσεων στον τομέα της Παιδείας, προχωρώντας σε επικίνδυνες πολιτικές αποφάσεις εις βάρος των σχολείων της περιοχής μας, των μαθητών μας και των συναδέλφων μας.

Κόβοντας όλους τους παραπάνω τομείς και ειδικότητες το Υπουργείο Παιδείας στερεί απο τους μαθητές μας, που είχαν δηλώσει την επιθυμία να φοιτήσουν σ αυτές, να επιλέξουν να σπουδάσουν και να εργαστούν αργότερα πάνω στο αντικείμενο που επιθυμούν και “βίαια” τους μετακινούν σε άλλο πεδίο σπουδών, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη επιλογή σε άλλο σχολείο του νησιού που ζουν.

Επιπλέον η παραπάνω απόφαση είναι κάτι παραπάνω από παράλογη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τμημάτων και τομέων υπάρχει το κατάλληλο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάζεται χρόνια πάνω στους συγκεκριμένους τομείς, το οποίο αναμένεται σύντομα να βρεθεί χωρίς αντικείμενο!!!

Τα τμήματα που κόβονται συγκεκριμένα είναι τα εξής:

ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ

1.Β’ Λυκείου Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

2.Γ’ Λυκείου Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

3.Γ’ Λυκείου Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

ΕΠΑΛ ΤΗΝΟΥ

1.Γ’ Λυκείου  Γραφικών

2.Γ’ Λυκείου Τουριστικών επαγγελμάτων

ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ

1.Γ’ Λυκείου Τεχνικός ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων

2.Γ’ Λυκείου Μηχανολόγος εγκαταστάσεων

ΕΠΑΛ ΝΑΞΟΥ

1.Γ’ Λυκείου  Διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων

ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

1.Γ’ Λυκείου Βοηθός βρεφονηπιοκόμου

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

1.Γ’ Λυκείου τεχνικός οχημάτων

ΕΠΑΛ ΜΗΛΟΥ

1.Γ’ Λυκείου Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Ως Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτούμε:

*Να εγκριθούν άμεσα και τα 11 ολιγομελή τμήματα στην περιοχή των Κυκλάδων.

*Κανένας μαθητής μας να μη στερηθεί τη δυνατότητα να σπουδάσει το αντικείμενο που θέλει.

Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίοι διορισμοί για να καλυφθούν όλα τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην περιοχή των Κυκλάδων.

Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων