"Μηλέικα Νέα"

«Αγαπητοί φίλοι, αξιότιμοι συντοπίτες, Διανύουμε πλέον την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των επιμέρους Τοπικών Συμβουλίων του νησιού μας.

Οι συγκεκριμένες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ίσως από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών, αφού για πρώτη φορά εφαρμόζεται το σύστημα της απλής αναλογικής και για πρώτη φορά τα Τοπικά Συμβούλια μπορούν να ψηφίζονται και να εκλέγονται  ανεξάρτητα από τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα ενισχύει την πλήρη λειτουργία της Δημοκρατίας, αποδεσμεύοντας τους προέδρους των Κοινοτήτων από πελατειακές και εξαρτημένες σχέσεις με τον εκάστοτε εκλεγμένο Δήμαρχο.

Είναι πραγματικά μια «χρυσή» ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να παρουσιάσουν έργο και να οδηγηθούν στο δρόμο της ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό ο ρόλος του προέδρου των Τοπικών Συμβουλίων θα είναι αναβαθμισμένος και πολύ σημαντικός.

Είναι μια θέση ευθύνης, που απαιτεί γνώση, οργάνωση και όρεξη για δουλειά.

Είναι αυτός που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους κατοίκους των οικισμών και στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Είναι αυτός που θα πρέπει με επιχειρήματα, να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να εγκρίνει προτάσεις, να δώσει λύσεις και να αφουγκραστεί τα προβλήματα της καθημερινότητας μας.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Τρυπητής, βρίσκονται αρκετοί από τους σημαντικότερους «θησαυρούς» του νησιού μας. Κατακόμβες, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Πόλης, Ανεμόμυλοι, Παναγία Τουρλιανή, Κλήμα, Παλαιοχώρι και Αγ. Κυριακή, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών ετησίως οι οποίοι διαφημίζουν το χωριό μας στα πέρατα του κόσμου.

Ας αποβάλλουμε λοιπόν την εσωστρέφεια που μας διακατέχει και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, η Τρυπητή, η Ζεφυρία και οι ευρύτερες περιοχές τους, να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει.

Η εντατική προσπάθεια, η συνεχής ενημέρωση, η καθημερινή επικοινωνία αλλά και η πλήρης διαφάνεια αποτελούν δεσμεύσεις μου για τον τρόπο λειτουργίας του νέου Τοπικού Συμβουλίου της Τρυπητής.

Ας εξασφαλίσουμε σε εμάς και τα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.»

Με εκτίμηση

Τερζάκης Εμμανουήλ

Υποψήφιος Τοπικού Συμβουλίου Τρυπητής

Ο Τερζάκης Εμμανουήλ είναι 39 ετών και κατάγεται από το Κληματοβούνι Τρυπητής Μήλου. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Κρήτης και διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών στον Καρόδρομο Τριοβασάλου. Ζει και εργάζεται μόνιμα στο νησί της Μήλου από το 2008. Η υποψηφιότητα του στηρίζεται από τους υποψήφιους δημάρχους, Γαϊτανή Αβέρκιο, Μαρτάκη Γεώργιο και Μικέλη Εμμανουήλ.