"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου θέλοντας να συμβάλλει στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα Παραδοσιακού Χορού. Με Χοροδιδάσκαλο την Μαρία Ζούλια οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οι ενήλικες έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν τις ρυθμοκινητικές τους ικανότητες, γίνονται κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών.

Έναρξη μαθημάτων: 12/10
Πληροφορίες – Εγγραφές: 
6974006673

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου καλεί μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν την κίνηση και τα εκφραστικά τους μέσα, να γυμναστούν και να διασκεδάσουν μέσα από τον Σύγχρονο Χορό. Η Καθηγήτρια Χορού Φιλιώ Λούβαρη* με όχημα την «παιδαγωγική της χαράς» και πίστη στην αδιάκοπη αλληλεπίδραση μαθητή - δασκάλου,  αναλαμβάνει να σας εισάγει στον μαγικό κόσμο του Χορού και στη σχέση τους με τις άλλες τέχνες. Οι σπουδαστές πραγματοποιούν κάθε χρόνο πολλές παραστάσεις και δρώμενα, έτσι ώστε να εκπαιδεύονται και σκηνικά.

Τα μαθήματα Σύγχρονου Χορού που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Έναρξη μαθημάτων: 15/10

Πληροφορίες – Εγγραφές: 6976778463

*Βιογραφικό Σημείωμα Φιλιώς Λούβαρη

Η Φιλιώ Λούβαρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελµατικής Σχολής Χορού “Μοριάνοβα - Τράστα” (Κρατικό δίπλωµα Καθηγήτριας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού), του Κρατικού Πανεπιστηµίου “Paris 8” του Παρισιού (Μεταπτυχιακό «Ιστορία, Αισθητική, Φιλοσοφία του Σύγχρονου Χορού”), της Ακαδηµίας Χορού “Isola Danza” της Μπιενάλλε της Βενετίας (Χορογραφία) και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης “Άκης Δαβής” (Ηθοποιός). Έχει επίσης σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της µουσικής στο “Εθνικό Ωδείο Αθηνών”.

Είναι εδώ και εικοσιτρία χρόνια performer σε παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί µε χορογράφους και σκηνοθέτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Δανία και την Αγγλία. Διδάσκει χορό τα τελευταία 15 χρόνια, θέατρο τα τελευταία 8 χρόνια και σκηνοθετεί από το 2008. Έχει τιµηθεί µε την Κρατική Υποτροφία του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), την Κρατική Υποτροφία της Μπιενάλλε της Βενετίας και την Χορηγεία του Ιδρύµατος Πολιτισµού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ για να πραγµατοποιήσει µε ανάθεση της Ε.Φ.Α. την Έκθεση – Περφόρµανς “4 Μάη | Ν 36° 72’54’’ , Ε 24° 44’33’’ | May 4” στο Γερµανικό Καταφύγιο του Αδάµαντα, µε συνεπιµελήτρια την φωτογράφο Μάντη Λυκερίδου.

Το 2015 μετακόμισε στην Μήλο και ίδρυσε το “Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου”. Ένα χρόνο μετά, ίδρυσε την ομάδα Performance Project, ένα εργαστήριο Υποκριτικής και Performance για έφηβους και ενήλικες, με πολλές παραστάσεις και δράσεις - performances στην Μήλο. Το 2019, ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου”. Την ίδια χρονιά, διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του 26ου Φεστιβάλ Δήμου Μήλου καθώς και διευθύντρια παραγωγής, οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Μήλου. Συνεργαζεται επίσης ως σκηνοθέτης και χορογράφος με την Πειραματική Σκηνή Μήλου.