"Μηλέικα Νέα"

Συνεχίζεται την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα το SUMMER ART 19 της Πειραματικής Σκηνής Μήλου με μια μουσικοαφηγηματική παράσταση με πολύ νόημα που πρέπει να δουν όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα.

Το ταξίδι του Φερεϋντούν:

Η ιστορία ενός παιδιού από το Ιράν που λαχταρούσε να γνωρίσει τον κόσμο. Μια μουσικός, η Στέλλα Παππά και μια ηθοποιός, η Χριστίνα Βράκα, θέλησαν μέσα από ένα παραμύθι να ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους τους. Να τους συστήσουν τον μετέπειτα γνωστό Ιρανό ποιητή και φιλέλληνα Φερεϋντούν που με τον κόκκινο χαρταετό του για πυξίδα κατάφερε να αποδράσει. Όταν παιδί αντίκρισε το σπίτι του βομβαρδισμένο, όταν έχασε τους γονείς του ανάμεσα στα συντρίμμια και όταν το μόνο απομεινάρι της παλιάς του ζωής ήταν ένα βιβλίο που του δώρισε ο πατέρας του. Ένα βιβλίο με λευκές σελίδες για να τις γεμίσει με τις ιστορίες του ταξιδιού της ζωής του. Με οδηγό την πυξίδα του και συνοδοιπόρο το βιβλίο αυτό πραγματοποίησε το όνειρο του. Ταξίδεψε μέσα από θάλασσες, βουνά, τόπους μακρινούς και ανθρώπους διαφορετικούς και έφτασε στην Ελλάδα, έγινε ποιητής, τα δύο κορίτσια τον βρήκανε, έμαθαν την ιστορία του και λαχταρούν να την μοιραστούν μαζί σας παίρνοντας και εσάς στο μουσικό ταξίδι τους!

Αφήγηση - Χριστίνα Βράκα

Κιθάρα, τραγούδι - Στέλλα Παππά

Κυριακή 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ

Ταξίδεψέ με!

Ένα παραμυθένιο ταξίδι σ’ όλο τον κόσμο για "μεγάλα" παιδιά. Λαϊκά παραμύθια από την Ινδία έως την Ευρώπη και ιστορίες τραγουδιών από την Ευρώπη έως την λατινική Αμερική. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό, η πονηρή παραμυθού Χριστίνα Βράκα και η αέρινη τροβαδούρος Στέλλα Παππά. Δύο γυναίκες και μία κλασσική κιθάρα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 να "ταξιδεύουν" την παράσταση τους σε διαφορετικά μέρη ανά την Ελλάδα, σε φεστιβάλ, μουσικές και θεατρικές σκηνές. H παράσταση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και αφορά αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και ιστοριών απ' όλον τον κόσμο με συνοδεία μουσικής στο πρώτο μέρος της και μουσικές απ' όλον τον κόσμο στο δεύτερο μέρος συνοδευόμενες από τις ιστορίες και τους θρύλους που τις γέννησαν. Πρόκειται για ένα μουσικοαφηγηματικό ταξίδι στα πέρατα του κόσμου!

Αφήγηση, μπεντίρ - Χριστίνα Βράκα

Κιθάρα, τραγούδι - Στέλλα Παππά