"Μηλέικα Νέα"

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου στη Μήλου η μεγαλειώδης πορεία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μαθητές, σύλλογοι και φορείς της Μήλου.

Η Μήλος με την σειρά της, πάντα παρούσα στους μεγάλους αγώνες, έστειλε και αυτή το δικό της μήνυμα. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν η Έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης και ο Βουλευτής Κυκλάδων με καταγωγή από τη Μήλο Νίκος Συρμαλένιος.

temph milos poreia 2023b

temph milos poreia 2023d

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου, στην πορεία η Μήλος διαδήλωσε το πένθος της για τους αδικοχαμένους στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αλλά και την αλληλεγγύη της στις οικογένειες τους.

Στην μεγάλη πορεία συμμετείχαν η μαθητική κοινότητα της Μήλου, σύλλογοι, φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου που σύμφωνα με ένα πρόχειρο υπολογισμό ξεπερνούσε τα 700 άτομα.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν μαθητές και νέοι που ήρθαν να διαδηλώσουν την θλίψη τους αλλά και το δικαίωμα τους να ζήσουν σε μια καλύτερη κοινωνία, σε μια καλύτερη χώρα.

temph milos poreia 2023a

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου

«Δεσμευτήκαμε όλοι μαζί, η Μηλέικη κοινωνία, πως θα είμαστε παρόντες και θα παραμείνουμε ενεργοί ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτό το έγκλημα. Ότι θα παραμείνουμε ενεργοί πολίτες ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι για την δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Διεκδικούμε όλοι μαζί την απονομή δικαιοσύνης στο έγκλημα αυτό.

Διεκδικούμε υποδομές: σύγχρονα σχολεία και πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ασφαλείς δρόμους, αεροδρόμια και καράβια, πρόσβαση σε ενέργεια και νερό όλων των πολιτών.

Σας ευχαριστούμε όλους για την συγκινητική συμμετοχή σας. Αποδείξαμε πως η Μήλος μπορεί να είναι ενωμένη μακριά από κάθε κομματική η άλλη  σκοπιμότητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λεωφορειούχους της Μήλου για την μετακίνηση των συμμετεχόντων στην πορεία.»

temph milos poreia 2023c

(ακολουθεί ο επίλογος της ομιλίας μας)

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Μέσα  σ αυτά τα βαγόνια βρίσκονταν ο ανθός της χώρας μας

Μέσα σ αυτά τα βαγόνια βρίσκονταν τα όνειρα μας, οι ελπίδες μας, οι προσδοκίες μας, οι μνήμες μας, οι αγαπημένοι μας, οι χαρές και οι έρωτες αυτών των παιδιών, όλη τους η ζωή.  

Μέσα σ αυτά τα τρένα ήμασταν όλοι εμείς και όλη μας η ζωή.

Ο σύλλογος μας, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείο Μήλου σας κάλεσε σήμερα όλους εδώ μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα της οδύνης, της θλίψης και της οργής για να τιμήσουμε την μνήμη των νεκρών μας στα Τέμπη  αλλά και όλων των αδικοχαμένων των τελευταίων ετών της πανδημίας και των οικονομικών, πολιτικών και προσφυγικών εγκλημάτων.

Στεκόμαστε εδώ  αλληλέγγυοι στις οικογένειες των δολοφονημένων και απαιτούμαι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Διεκδικούμε σύγχρονα σχολεία και πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ασφαλείς δρόμους, αεροδρόμια και καράβια, πρόσβαση σε ενέργεια και νερό όλων των πολιτών.

Ταυτόχρονα  όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ δεσμευόμαστε ότι δεν θα ξεχάσουμε και θα μείνουμε πολίτες ενεργοί στην υπόθεση αυτή και σε ότι άλλο χρειαστεί προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, προκειμένου να βάλουμε ένα λιθαράκι για την δημιουργία μας καλύτερης  και πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Μιας  κοινωνίας όπου τα παιδιά όλου του κόσμου θα φτάνουν πάντα στον προορισμό τους και θα πραγματοποιούν τα όνειρα τους.

Σας ευχαριστούμε»

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την πορεία και την άφιξη της στον Αδάμαντα στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου στο facebook...

temph milos poreia 2023e