"Μηλέικα Νέα"

Η Σύνθετη Πολυθεματική Δράση “Από τη θάλασσα” που ξεκίνησε τον Ιούλιο, ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της την ερχόμενη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την παρουσίαση του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου “Μια θάλασσα από λέξεις”.

Σημείωμα του Παιδαγωγού Χρήστου Πολυμενάκου

Το «Μια θάλασσα από λέξεις» είναι ένα ένα παιχνίδι και έφτασε η ώρα να το μοιραστούμε. Ένα παιχνίδι λέξεων και σωμάτων, ένα παιχνίδι της θάλασσας με τον Έρωτα.

Στην ομάδα παίρνουν μέρος συνεισφέροντας δημιουργικά άτομα από 11 μέχρι και 81 ετών, κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες της Μήλου.

Στη σύγχρονη τέχνη συχνά ένα μοίρασμα, μια παρουσίαση, μια παράσταση έχει πιο ανεπίσημο χαρακτήρα. Εμείς την Κυριακή θέλουμε μόνο να μοιραστούμε όσα ξεπήδησαν από τη συνάντηση μας: ερωτήσεις, απαντήσεις, αστεία, ατμόσφαιρες. Και αν στα δικά μας προστεθούν όσων έρθουν κοντά μας, ακόμα πιο μεγάλη θα είναι η παρέα. Κάποια από τα «φαγητά» που ετοιμάζουμε, θα είναι έτοιμα εκείνη την ώρα. Κάποια ίσως τα φτιάξουμε μαζί επιτόπου, κάποια θα μας δώσουν έμπνευση για το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε πάλι μαζί μετά από μια φουρτουνιασμένη χρονιά, γυρνώντας το δύσκολο καιρό υπέρ μας.

Με σκηνικό τη Μήλο που αγκαλιάζει με τη φιλοξενία της ετούτη τη δημιουργική συνάντηση, με τον αέρα της για μουσική και θέρμη τη ζεστασιά της κοινότητας που αγναντεύει στον ορίζοντα μιας θάλασσας από λέξεις, τον έρωτα.

Καλή αντάμωση!

polymenakos portraito milos

Πληροφορίες

Το Εργαστήριο, που ξεκίνησε με Κίνηση - Χορό με τη Φιλιώ Λούβαρη και Γιόγκα με την Κατερίνα Μπατζιλάκη και ολοκληρώθηκε με το body/word - Performance Writing με το Χρήστο Πολυμενάκο, καθώς και ολόκληρη η καλλιτεχνική και παιδαγωγική δράση “Από τη θάλασσα” τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Μήλου, και προσφέρθηκε δωρεάν στην κοινότητα του νησιού μας από το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φιλιώς Λούβαρη.

https://www.facebook.com/dance.theatre.milos

Ωφελούμενοι του Παιδαγωγικού Προγράμματος, Συντελεστές, Συμμετέχοντες

Από τους ωφελούμενους του Εργαστηρίου (15 άτομα), στην παρουσίαση συμμετέχουν οι: Μελίνα Αλεξανδράκη, Ειρήνη Ανδριώτη, Κυριακή Κυρίτση, Μαργαρίτα Μαθιουδάκη, Μανώλης Μάλλης, Αντωνία Μαρινίτση, Ελευθερία Μπάτσι, Μανούσος Ξυδούς, Κυριακή Πετράκη, Φιλιώ Λούβαρη, ενώ στη δημιουργία της συμμετέχουν επίσης οι: Βαλεντίνα Αδαμίδου, Εμμανουέλα Μακρή, Ηρώ Πηγιάκη. Την βιντεοσκόπηση της δράσης έχει αναλάβει ο Στράτος Τσιαλίκης και τη φωτογράφιση ο Απόστολος Ζαχαράκης, ενώ βοηθός οργάνωσης είναι η Ειρήνη Ανδριώτη.

louvari thalassa lexeis oloi1

Πρακτικά

  • ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εξωτερικός Χώρος Γηροκομείου “Η Αγία Ελένη” Αντώνιου & Ελένης Λιλλή ή Ρίτσου
  • ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ: 20.00 | ΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ - PERFORMANCE: 20.30 | ΕΙΣΟΔΟΣ: Δωρεάν | Oι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Κάντε έγκαιρα την κράτηση σας στο 6976 778 463
  • H Χρήση της μάσκας για το κοινό ηλικίας άνω των 7 ετών είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης στην οποία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προφύλαξη από τον covid-19.

Ευχαριστούμε θερμά

Φιλοξενεία: Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο Μήλου, Εργατικό Κέντρο Μήλου, Γηροκομείο Μήλου.

Χορηγοί: Imerys S.A., Λάβα Α.Ε., Δημήτρης Πουλημένος (Vision & Sound), Milos Cove, Milos Travel Πειρουνάκης, Riva Travel, SeaJets, Μαρία Κολιαράκη, Petrinela ’s guest house (Πετρινέλα Βικελή).

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, Μηλέικα Νέα - MileikaNea.gr

Σχετικό άρθρο: