"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει την χώρα μας, έκανε το κάλεσμα ανακοινώνοντας ότι «Μέσα σε αυτό το κλίμα της θλίψης αλλά και της οργής, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην σιωπηλή πορεία μνήμης για τα θύματα, αλληλεγγύης για τις οικογένειες τους αλλά και υπόσχεσης για όλους εμάς ότι θα απαιτήσουμε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του εγκλήματος»

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 6.00 το απόγευμα με σημείο εκκίνησης τον ΟΤΕ στην Πλάκα και θα κινηθεί μέχρι τον Αδάμαντα. Ακολούθησε ο Σύλλογος Γυναικών Μήλου που ακύρωσε την επόμενη τον προγραμματισμένο εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου του δήλωσε την στήριξη και την συμμετοχή του στην πορεία με δικό του κάλεσμα.

Οι συμμετοχές πληθαίνουν είτε με ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είτε μέσω social media, είτε από στόμα σε στόμα, σε έναν μικρό τόπο 5.000 κατοίκων. Αναλυτικά σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις που έχουμε μέχρι στιγμής επίσημα για την πορεία. Θα υπάρχει συνεχής ροή και ενημέρωση με ανανέωση του παρόντος άρθρου.

Μετά το πέρας της πορείας του Σαββάτου 3 ή 4 λεωφορεία θα περιμένουν στον Αδάμαντα για να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο που θα συμμετέχει στην πορεία πίσω στον Τριοβάσαλο. Η μετακίνηση είναι προσφορά των Λεωφορειούχων Μήλου και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την μεγάλη αυτή διευκόλυνση.

Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου

Το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου / Dance & Theatre Center of Milos συμμετέχει στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη που θα πραγματοποιηθεί στη Μήλο αύριο Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, με τη διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στον ΟΤΕ στις 18.00

Ας είμαστε όλοι εκεί. Γιατί ένα Κράτος χωρίς Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό και Υποδομές θα παράγει πάντοτε νεκρούς.

Εργατικό Κέντρο Μήλου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μήλου θα συμμετέχει στην πορεία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 11/3 στις 6μμ από το κτίριο του ΟΤΕ προς τον Αδάμαντα με στόχο την έμπρακτη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των πολιτών για το δυστύχημα στα Τέμπη. Καλεί τα Σωματεία μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στην διαμαρτυρία.

ΕΚ μερους του Δ.Σ του ΑΣΠΜ ΙΕΡΑΞ

Συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το Σάββατο 11/3, στις 6 μμ στο κτίριο του ΟΤΕ η συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τον Αδάμαντα.

Καλουμε όλους τους κατοικους της Μηλου να  συμμετασχουν.

Το οφείλουμε στις ζωές όσων άδικα χάθηκαν . 

Ξυπνήστε πριν είναι κ άλλο αργά !

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ πεθαίνει!

Πολιτιστικός Σύλλογος Πλακών Μήλου

«Πάμε κι όπου βγει…καλό ταξίδι – 01.03.23, Τέμπη»

Γενικό Λύκειο Μήλου

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Μήλου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία μνήμης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος τη χώρα.

Το Σάββατο 11/3 δίνουμε το «παρών», στις 6 μ.μ.,  στο κτίριο του ΟΤΕ!

Οφείλουμε να δηλώσουμε τον πόνο μας για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων!

Οφείλουμε να δηλώσουμε την οργή μας απέναντι σε μία πολιτεία, που παίζει με το μέλλον των πολιτών και, κυρίως, των παιδιών της!

Οφείλουμε να είμαστε εκεί!

Μήλος, 09/03/2023

Το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Μήλου.

Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου (Ι.Σ.Κ.Υ.Μ.)

Το Δ.Σ του Ιδρύματος  Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου Ι.Σ.Κ.Υ.Μ.  συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το Σάββατο 11-03-2023

στις 6 μ.μ. με συγκέντρωση στον ΟΤΕ Πλάκας και πορεία  προς τον Αδάμαντα.

Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν θα τους περιμένουμε στον ΟΤΕ Πλάκας για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου καλεί  όλους τους συνταξιούχους αλλά και όλους τους πολίτες της Μήλου  στην συγκέντρωση και πορεία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Το Σάββατο 11/3 6 μμ στο κτίριο του ΟΤΕ. Συγκέντρωση και πορεία στο Αδάμαντα.

Συμμετέχουμε για να δηλώσουμε τον πόνο μας για τόσες ζωές που χάθηκαν άδικα. Να διαδηλώσουμε την οργή μας για το αίμα μας, το αίμα των παιδιών μας που χύνεται από ένα απάνθρωπο σύστημα που μοναδική του αρχή έχει το κέρδος. Να διαδηλώσουμε τη ν οργή μας για ένα  κράτος  εχθρικό για το λαό. Ένα κράτος που αδιαφορεί για την ασφάλεια μας, την υγεία μας, τη ζωή μας !

Σύλλογος Γυναικών Μήλου «Η Αφροδίτη»

Ο Σύλλογος Γυναικών Μήλου «Η Αφροδίτη» ανακοινώνει την ακύρωση του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που είχε εξαγγείλει για τις 8 Μαρτίου 2023.

«Ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλογών Γυναικών Κυκλάδων στην οποία ανήκει ο σύλλογος μας, την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας αλλά και την απόφαση άλλων συλλόγων του νησιού μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

να συμμετέχετε σαν μέλη και φίλοι του συλλόγου μας στην σιωπηλή πορεία για τα θύματα, τις οικογένειες τους αλλά και την υπόσχεση για όλους εμάς ότι θα απαιτήσουμε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικά υπαίτιους αυτού του εγκλήματος.

Τόπος εκκίνησης και συγκέντρωσης στον ΟΤΕ στην Πλάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.......»

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου

Αγαπητοί μας συμπολίτες, πριν μια εβδομάδα στα Τέμπη η σύγκρουση των δύο τρένων συγκλόνισε και βύθισε τη χώρα από άκρη σε άκρη σε βαθύ πόνο.

Μέσα σε αυτό το τρένο ήταν τα παιδιά μας, τα όνειρα μας, οι προσδοκίες και οι ελπίδες μας. Δεν ήταν ατύχημα ήταν έγκλημα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της θλίψης αλλά και της οργής, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην σιωπηλή πορεία μνήμης για τα θύματα, αλληλεγγύης για τις οικογένειες τους αλλά και υπόσχεσης για όλους εμάς ότι θα απαιτήσουμε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους του εγκλήματος.

Δε θέλουμε κηδείες με τα λεφτά του κράτους. Υποδομές θέλουμε. Σχολεία και πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ασφαλείς δρόμους, αεροδρόμια και καράβια, ενέργεια και νερό.

Αυτά έπρεπε να μοιράζει το κράτος, ο θάνατος δωρεάν είναι από μόνος του.

Η πορεία θα γίνει το Σάββατο 11/3 στις 6 μμ .

Σημείο συνάντησης: στον  ΟΤΕ στην Πλάκα και θα κινηθούμε μέχρι τον Αδάμαντα.