"Μηλέικα Νέα"

H Πειραματική Σκηνή Μήλου έχει την τιμή να σας παρουσιάσει τον Δημήτρη Κοτρωνάκη στο Summer Art 19.

Μετά την επιτυχή περιοδεία του στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Κοτρωνάκης επισκέπτεται τη Μήλο για μια μοναδική συναυλία κλασικής κιθάρας στις 21 Αυγούστου στις 21.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα. Στο ρεσιτάλ αυτό, θα παρουσιάσει έργα για σόλο κιθάρα, της σύγχρονης φιλολογίας του οργάνου. 

Ο Κοτρωνάκης έχει τη φήμη ενός από τους πιο διαπρεπείς κιθαρίστες της γενιάς του. Οι ικανότητες του σε σύγχρονα έργα για σόλο κιθάρα με δεξιοτεχνικό χαρακτήρα συχνά οδηγούν πέρα από τα ανώτερα όρια της τεχνικής του οργάνου. Το ιδιαίτερου κύρους περιοδικό κιθάρας "Classical Guitar Magazine" έγραψε σχετικά με τις ηχογραφήσεις του Δημήτρη: "...η ταχύτητα που ο Κοτρωνάκης μπορεί να βγάλει 'νοκ άουτ' ορισμένα μουσικά έργα σου κόβει την ανάσα". Εξάλλου, η διαδικτυακή πύλη "classical.net" σχολίασε οτι: "Ο Κοτρωνάκης έχει μία από τις πιο βιρτουόζικες τεχνικές της σύγχρονης εποχής, και ένα βαθύ πάθος τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει στον κόσμο της κλασικής κιθάρας". 

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης, με καταγωγή από τη Μήλο, γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας και στο Ωδείο Αθηνών, ανώτερα θεωρητικά στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας και μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (διδακτορικό).Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ισπανία, Ρουμανία, ΗΠΑ). Έχει ηχογραφήσει 8 ψηφιακούς δίσκους για σόλο κιθάρα, μουσική δωματίου και για κιθάρα-ορχήστρα. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες συμφωνικές ορχήστρες. Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας, στο Παναρμόνιο Ωδείο και στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας.