"Μηλέικα Νέα"

Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου δημοσίευσε στις 22/4 ένα δελτίο τύπου για την πυρκαγιά στις μπάλες των σκουπιδιών στην περιοχή Μπραντώνι. Η φωτιά αυτή συνέχισε να καίει, σημαντικά περιορισμένη βέβαια μέχρι και την Τρίτη 18/4/2023, τις απογευματινές ώρες όταν επισκεφθήκαμε το χώρο. Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες είναι από αυτή την επίσκεψη.


Από τεχνικό λάθος δεν είχαν επισυναφθεί στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22/4. Ενώ είχε εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση πληροφορηθήκαμε πως μηχανήματα μπόρεσαν να εργαστούν στην περιοχή τις ημέρες που μεσολάβησαν ώστε να σκεπάσουν με χώμα τα σκουπίδια που καίγονταν ακόμα. Δεν μπορούσαν να το κάνουν πριν γιατί ο καπνός ήταν αποπνικτικός. Μια πραγματικά καλή είδηση για όλους μας!

Αυτά είναι τα γεγονότα που αποδεικνύονται εύκολα. Δεν μπορούν όμως σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν ορισμένα υβριστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε κοινωνικά δίκτυα της Μήλου μετά την ανακοίνωσή μας. Εμείς δεν θα κάνουμε κανέναν διάλογο με όσους εκφέρουν δημόσια υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών του νησιού. Δεχόμαστε την όποια αυστηρή κριτική στα πλαίσια του διαλόγου όχι όμως τους υβριστές. Θεωρούμε πως οι διαχειριστές των ειδησεογραφικών σελίδων του νησιού πρέπει να απομονώνουν από τον δημόσιο διάλογο τέτοιες υβριστικές αναρτήσεις.

Ο πολιτισμός του καθενός μας φαίνεται στον δημόσιο λόγο του. Ας προσπαθούμε να τιμάμε αυτό τον λόγο!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

Ο Πρόεδρος

Γ. Μάλλης

Ο Γραμματέας

Α.Τρίμης

Σχετικό άρθρο: 

omilos skoupidia brantoni 2023a