"Μηλέικα Νέα"

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μήλου τουριστικός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην παραλία της Αχιβαδόλιμνης με καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σύμφωνα με καταγγελία και φωτογραφικό υλικό από αυτόπτες μάρτυρες ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει αλλοιώσει την φυσική ομορφιά της παραλίας, ξεριζώνοντας χλωρίδα, τα περίφημα κρινάκια της Μήλου που έδιναν σπορο για όλη τη Χιβαδόλιμνη.

Ταυτόχρονα ο τουριστικός επιχειρηματίας έχει φυτέψει αντιαισθητικούς, για την παράδοση της Μήλου, φοίνικες περίπου 20(!) τον αριθμό!

axivadolimni beachbar1

Ο συμπολίτης μας Μιχάλης Κυρίτσης ο οποίος είχε ηγηθεί με την Εθελοντική Ομάδα Μήλου της προσπάθειας για να φυτευτούν τα πανέμορφα κρινάκια αναφέρει σχετικά: «Δεν είχαμε κάνει περίφραξη μιας και ήταν Εθελοντική φύτευση σε σημεία μακριά από την τότε καντίνα και δεν πιστεύαμε ότι θα πήγαινε κάποιος να τα ξεριζώσει. Είχαμε βάλει ταμπέλα που εξηγούσε τι είναι τα κρινάκια αλλά με το καιρό είχε εξαφανίστε…»

Ο Μιχάλης ανάρτησε οργισμένος τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ στο προφίλ του στο facebook και αναφέρει για το θέαμα αλλά και για όσα γνωρίζει: «μάλλον νομίζει πως δεν νοίκιασε 300 τ.μ. αλλά πως η παραλία ένιαι δική του για πάντα και μπορεί να αλλοιώσει τα πάντα στη περιοχή»

Τον λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες αρχές τις οποίες καλούμε να επιληφθούν του θέματος.