"Μηλέικα Νέα"

Το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα φιλοξένησε για δύο μήνες φοιτήτριες από την Ισπανία, οι οποίες έκαναν στην Ελλάδα την πρακτική τους άσκηση.

Οι φοιτήτριες, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Σούλα Αθηνάς, έκαναν παρατήρηση, διδασκαλία  και έρευνα σχετικά με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο ελληνικό δημοτικό σχολείο, ωστόσο παρακολούθησαν και μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, σε όλες τις τάξεις του δημοτικού.

Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία φοιτητριών από τη Βαρκελώνη, στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στο Πανεπιστήμιο, με πολλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, αφού οι  μαθητές βελτίωσαν το λόγο τους στα αγγλικά, αλλά και αντάλλαξαν γνώσεις σχετικά με τη ζωή, την ιστορία  και τον πολιτισμό των δύο χωρών.

dimotiko adamanta foithtries ispania 2023a

Τόσο οι ασκούμενες σπουδάστριες όσο και το Πανεπιστήμιό τους, έστειλαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους στο Διευθυντή και τους δασκάλους για τη θερμή φιλοξενία και την ουσιαστική συνεργασία!

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, μάλιστα, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την όλη ενδιαφέρουσα εμπειρία, σχεδιάζουν νέες δράσεις, με έμπνευση από τη συνδιαλλαγή γλωσσών και πολιτισμών!

Αναμένουμε με ανυπομονησία τα έργα των παιδιών!

dimotiko adamanta foithtries ispania 2023b

Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες Κουρέλη Γιώργου και Μικέλη Μαριγώς για τη δωρεά ενός απινιδωτή σε μνήμη του αδελφού τους Κουρέλη Θανάση.

Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα

dimotiko adamanta foithtries ispania 2023c

dimotiko adamanta foithtries ispania 2023d