"Μηλέικα Νέα"

Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. .

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στα μνημεία των Ηρώων, που θα προσέρχονται συντεταγμένοι με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΩΡΑ 07.30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς.

ΩΡΑ 11.00: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Κορφιάτισσας.

ΩΡΑ 11.30:Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο Μήλου.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κα Νικητού Ειρήνη, Καθηγήτρια του Γυμνασίου Μήλου.

Κατάθεση στεφάνων από τους: Έπαρχο Μήλου, Δήμαρχο Μήλου, Διοικητή 1ου Λόχου Εθνοφυλακής Μήλου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, Υπολιμενάρχη Μήλου, Β/θμια Εκπ/ση Μήλου, Α/θμια Εκπ/ση Μήλου, Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Μήλου, Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Μήλου και Πρόεδρο Μορφωτικού & Κοινωνικού Συλλόγου Μήλου.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ο Εθνικός Ύμνος από μαθητές των σχολείων της Μήλου.

Παρέλαση των μαθητών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Ε.Π.Α.Λ. Μήλου στο δημοτικό δρόμο Ο.Τ.Ε. – Τρυπητή.

Υπεύθυνη για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζεται η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης και Οικονομικού Π.Ε.Μήλου κα. Τσιριγωτάκη Αργυρώ.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Μήλος, Οκτώβριος 2021

Η Έπαρχος Μήλου

Ελισάβετ Χωριανοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 στον ΑΔΑΜΑΝΤΑ

Την Πέμπτη 28η του μήνα Οκτωβρίου 2021, θα γιορτάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Αδάμαντα:

α. Στις 27 Οκτωβρίου 2021 θα γίνου ομιλίες και εκδηλώσεις στα Σχολεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες

β. Στις 28 Οκτωβρίου 2021, στις 10:00 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου (Ά. Χαράλαμπος).

γ. Ο Πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί στην εκκλησία από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα κ.Αρμένη Ειρήνη.

δ. Μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου προς το Ηρώο των Πεσόντων.

ε. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές με την παρακάτω σειρά:

  1. Κοινότητα Αδάμαντα
  2. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου
  3. Α/Τ Μήλου
  4. Λ/Χ Μήλου
  5. Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα
  6. Νηπιαγωγείο Αδάμαντα
  7. Ένωση Φίλων Αδάμαντα

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη αυτών που έπεσαν για την λευτεριά της Πατρίδας μας.

ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟΣ-ΛΗΞΗ ΤΕΛΕΤΗΣ

στ. Ο σημαιοστολισμός θα είναι γενικός (σπίτια-καταστήματα-Υπηρεσίες) και τριήμερος: από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου 2021 μέχρι το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2021

ζ. Η φωταγώγηση των Δημόσιων Υπηρεσιών θα γίνει το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021

η.Τα στέφανα της κατάθεσης πρέπει να κατασκευασθούν με την ευθύνη κάθε Αρχής, Συλλόγου κλπ.

Αδάμαντας, 25 Οκτωβρίου 2021

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αδάμαντα

Μωραΐτης Σταύρος