"Μηλέικα Νέα"

Άγονος απέβη ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή της Καρπάθου – Κάσου, καθώς καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κάλυψη της γραμμής. Πρόκειται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση που καλύπτει επί σειρά ετών το όποιο «Κρητικό», όπως έχουμε μάθει να το λέμε, πλοίο.

Την ίδια ώρα, σοβαρός ο κίνδυνος να μείνουν τα δύο νησιά χωρίς πλοίο, έως ότου επαναδρομολογηθεί -και πάλι προσωρινά- το «Πρέβελης» την 1η Νοεμβρίου, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον της γραμμής.

Την απογοήτευσή του για την εξέλιξη εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παροικιακών Σωματείων, Γιάννης Φραγκούλης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου, προκηρύχθηκε ο ανοικτός, δημόσιος, διεθνής θερινός μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών για την Κάσο και την Κάρπαθο, διάρκειας από 01/11/2022 μέχρι 31/10/2023.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται τα παρακάτω δρομολόγια με πλοίο κατηγορίας 2 με ενιαία προσφορά και συνολικά μίσθωμα 326.000 ευρώ την εβδομάδα, που είναι αρκετό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την «BLUE STAR FERRIES»

Α. Πειραιάς-Μήλος-Θήρα-Ανάφη-Κάσο-Πηγάδια- Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο

Β. Πειραιάς-Μήλος-Θήρα-Σητεία -Κάσος-Πηγάδια-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο

Γ. Πειραιάς-Μήλος-Θήρα-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσος-Πηγάδια-Χάλκη-Ρόδο

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.