"Μηλέικα Νέα"

«Τώρα παίΖουμε» – Φθινόπωρο 2020

1."Ο ιός με την κορώνα" - για παιδιά 6-9 ετών

Αντί για παραμύθι, αυτή τη φορά, οι Παραμυθοναύτες σαλπάρουν για μια αληθινή περιπέτεια αγωνίας, φόβου κι επιθυμίας, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ σημαντικές (αλλά ίσως βαρετές) και κάποιες άλλες άχρηστες (αλλά πολύ διασκεδαστικές) πληροφορίες, μια μάγισσα σε ηλεκτρική σκούπα, ένα τζίνι σε παγουρίνο, με πρωταγωνιστές εαυτούς, παπουδογιαγιάδες, γιατρούς και γιατρίνες, μάσκες, αντισηπτικά, με όπλα τη γνώση και την ψυχραιμία, και μεγάλους εχθρούς την άγνοια, τον πανικό και φυσικά... τον ιό με την κορώνα!

Ποιός είναι άραγε ο πιο επικίνδυνος?...

2.''Τι να κάνω όταν όλα γίνονται άνω κάτω: σκέψεις, συναισθήματα και διαχείριση κρίσεων" -για προεφήβους 9-12 & εφήβους

Σα να μην έφτανε η εφηβεία που όλα τ' αλλάζει, ήρθε κι ο κορωνοιός και ξεχάσαμε κι αυτά που θυμόμασταν!!

Τι γίνεται όταν όλα αλλάζουν τόσο απότομα? Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με τα δύσκολα συναισθήματα του φόβου, του άγχους, του πανικού, της μοναξιάς που μπορεί να νιώσουμε?? Από πού μπορούμε να ζητήσουμε πληροφορίες και βοήθεια, ποιούς να εμπιστευτούμε?...

Μέσα απ' τις δημιουργικές ψυχοπαιδευτικές διαδικασίες της Ομάδας, συν-κινώντας Νου, Συναίσθημα και Σώμα, θα ανοίξουμε συζητήσεις, θα έρθουμε σ επαφή με συναισθήματα δικά μας και άλλων, θα κληθούμε να αξιολογήσουμε απόψεις, ιδέες, πρακτικές και να αντιπροτείνουμε λύσεις και προβληματισμούς.

Στόχοι των εργαστηρίων:

Το κάθε παιδί

-να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να εκφράζει τα συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν σε συνθήκες κρίσης, αποδιοργάνωσης και αλλαγών.

-να είναι ικανό να τα διαχειρίζεται ή να ζητά βοήθεια για τη διαχείρισή τους

-να είναι ενήμερο για τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα και πώς μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας ασφαλέστερη χωρίς φόβο

-να αναπτύξει κριτική σκέψη

-να ασκηθεί πρακτικά στην έννοια της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης αλλά και των Δικαιωμάτων του Παιδιού

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 10 συναντήσεις μιάμισης ώρας - 5 ΣΚ συνολικά

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: 1 ΣΚ κάθε 15 μέρες

ΕΝΑΡΞΗ: 10/10/2020

*Οι ώρες για κάθε ομάδα θα οριστούν σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες

Δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα μας και στο τηλέφωνο 6978014815.

Για τη διεξαγωγή των εργαστηρίων θα πληρούνται βάσει νόμου όλες οι προυποθέσεις που αφορούν στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.