"Μηλέικα Νέα"

Την Μήλο και την Κίμωλο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στους εορτασμούς των Ιερών Κατακομβών, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και να συνομιλήσει για ζητήματα που απασχολούν τα δύο νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 18 Ιουνίου, ο κ. Φόρτωμας μετέβη στην Κίμωλο, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη και τον Αντιδήμαρχο, κ. Παναγιώτη Σάρδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει το νησί, αλλά και γενικότερα θέματα καθημερινότητας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο βουλευτής παρακολούθησε τον Τρισαρχειαρτατικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τρυπητής της Μήλου, μαζί με πλήθος πιστών. Το ίδιο βράδυ, παρακολούθησε την Πολιτιστική Εκδήλωση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, αφιερωμένη στην επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

fortomas kimolos 0622

Την Κυριακή, ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργεία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τρυπητής της Μήλου, ενώ στη συνέχεια της ημέρας είχε συναντήσεις με φίλους και κατοίκους του νησιού, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε η πορεία της τουριστικής περιόδου, αλλά και γενικότερα ζητήματα της καθημερινότητας.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η Μήλος και η Κίμωλος είναι δύο πολύ ξεχωριστά νησιά, που τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει πολύ τουριστικά, δεχόμενα εκατοντάδες επισκέπτες. Η επαφή μου με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τους φίλους και τους κατοίκους, μου έδωσε τη δυνατότητα να αφουγκραστώ τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Πριν αποχωρήσω, δεσμεύτηκα να είμαι αρωγός στην προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών για την ενίσχυση της ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά και τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας. Συνεχίζουμε μαζί!»

fortomas kimolos 0622a