"Μηλέικα Νέα"

Με μια απαράδεκτη ενέργεια η κυβέρνηση και ο υπουργός υγείας, δημιουργούν ένα ακόμη χειρότερο καθεστώς για τους ασφαλισμένους, όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην αγορά των γενοσήμων φαρμάκων, που μεγαλώνει ακόμη και μέχρι 50% σε κάποια από αυτά.

Ειδικά για τους συνταξιούχους η απόφαση αυτή έρχεται να χτυπήσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό τους επίπεδο, αφού είναι αυτοί που έχουν ανάγκη μεγαλύτερη για φάρμακα. Με την κυβερνητική απόφαση υποχρεώνονται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για την υγεία τους από τις τσακισμένες συντάξεις τους. Τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για τις δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις για άλλη μια φορά αποδείχνονται απάτη.

Οι συνταξιούχοι πληρώσαμε και πληρώνουμε εισφορές μια ζωή γι’ αυτά, τα δικαιούμαστε δωρεάν. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία. Διεκδικούμε δωρεάν φαρμακευτική αγωγή, να καταργηθεί η συμμετοχή σ’ αυτήν. Να καταργηθεί η λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, να καλύπτονται όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που συνταγογραφούν οι γιατροί με την δική τους επιστημονική ευθύνη.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο