"Μηλέικα Νέα"

Θλίψη και πένθος έχει σκορπίσει στη Μήλο ο θάνατος του Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Από το μεσημέρι περίπου της Κυριακής 20 Μαρτίου 2022 που έγινε γνωστή η είδηση πλήθος μηνυμάτων «αποχαιρετούν» τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ και της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Την αρχή έκανε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου, Άννα Βουτσιλάκου, η οποία με μήνυμα της στην επίσημη σελίδα της Ο.Ε.Δι.Μ. ανέφερε:

«Με μεγαλη λυπη πληροφορηθηκαμε για την απωλεια του Οδυσσεα Κυριακοπουλου. Μια ειδηση που μας συγκλονισε και μας λυπησε βαθια. Ευχομαστε απο καρδιας Καλο Παραδεισο στον Μεγαλο ευεργετη και υποστηρικτη της ομάδας μας.

Η μνημη του θα ειναι παντα συνειφασμενη με εναν δυναμικο ανθρωπο που αγαπησε και προσφερε τα μεγιστα στο νησι που αγαπουσε τοσο πολυ..

Εκφραζουμε τα θερμοτερα και πιο ειλικρινη συλλυπητηρια μας στην οικογενεια του...

Τα λογια ειναι φτωχα για να περιγραψουν τη θλιψη ολων μας.»

Ο Παμμηλιακός Α.Σ. επίσης με ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στα social media αναφέρει:

«Με θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα τον κύριο Οδυσσέα Κυριακοπούλο ο οποίος υπήρξε πολύτιμος αρωγός στο έργο μας.

Η οικογένεια του Παμμηλιακού Α.Σ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του κυρίου Κυριακόπουλου.

Ήταν τιμή μας που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του.»

Από αναγνώστη που ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του

«Εις Μνήμην Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Όταν χτύπησε θλιμμένα η καμπάνα στο νησί και πληροφορήθηκα τον χαμό σου, ένα μου δάκρυ κύλησε από την άκρη του ματιού μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τα τόσα που προσέφερες για την οικογένειά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου το πόσο κοντά ήσουν στις δύσκολες στιγμές μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μου έλεγες: « Σε εκτιμώ κι εγώ κι η μητέρα μου», κι εγώ δάκρυζα.

Η Μήλος θα σε θυμάται για πάντα. Και η «Αγία» Βαρυτίνη δεν θα σε ξεχάσει ποτέ.

Όπου και να βρίσκομαι, θα ανάβω ένα κεράκι στη μνήμη σου. Γιατί πάνω από όλα ήσουν Άνθρωπος.

Καλό σου ταξίδι εκεί που θα πας στον Παράδεισο…

Αιωνία σου η μνήμη.»

Κέντρο Υγείας Μήλου

«Η Διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Ο εκλιπών υπήρξε ευγενής, ανιδιοτελής, ευαίσθητος και γενναιόδωρος, γενικότερα προς την κοινωνία της Μήλου και ειδικότερα προς το Κέντρο Υγείας Μήλου, ανταποκρινόμενος πάντα στα αιτήματά μας .

Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη.»

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

Κωνσταντίνος Μακρής

Σύλλογος Γυναικών Μήλου

«Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Μήλου Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ενός ξεχωριστού συνανθρώπου για την επιχειρηματική και κοινωνική δράση στη Μήλο.»

Σύνδεσμος Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία»

«Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Οδυσσέα Κυριακόπουλου για τον χαμό του. Άξιος χαρισματικός και εξαίρετος επιχειρηματίας. Η αγάπη του για το νησί μας ήταν μεγάλη. Θα μείνεις αξέχαστος, καλό Παράδεισο Οδυσσέα.»

Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Μήλου, εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για τον χαμό του Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Ενός Δυναμικού άνδρα, πετυχημένου επιχειρηματία, δεινό εκπρόσωπο του ελληνικού επιχειρείν και θερμού  υποστηρικτή του νησιού μας, με  αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Η πολύπλευρη προσωπικότητα του  αναγνωρίστηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Από τη θέση του Προέδρου του ΣΕΒ τη δεκαετία του 2000 ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση του κοινωνικού διαλόγου. Η προσφορά του στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Από το Δ.Σ του

Σ.Ε.Β Μήλου

Ο πρόεδρος:

Μάλλης Ιωάννης

H Γ. Γραμματέας:

Ζούλια – Νίνου Αικατερίνη

Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου (ΙΣΚΥΜ)

«Τα μέλη του ΔΣ του Ίδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου (ΙΣΚΥΜ) εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Η προσφορά στο τόπο μας και ιδιαίτερα σε θέματα υγείας ήταν ανεπανάληπτη!!»

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος          

Π. Λιβανός

Ο Γραμματέας

Ν. Μάλης

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου

«Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Η προσφορά του στο σχολείο μας μέσω της εταιρίας στην οποία υπήρξε Πρόεδρος είναι πολύτιμη και είμαστε ευγνώμονες για αυτήν.»

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Γαρεφαλάκη Μαρία

Η Γραμματέας

Κάτρη Κωνσταντίνα

Εξωραϊστικος & Πολιτιστικός Σύλλογο Πέραν Τριοβασάλου

«Με όλο το σεβασμό μας έχετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Για το χαμό ενός ξεχωριστού ανθρώπου,μια σπάνιας προσωπικότητας, πλημμυρισμμένη με ήθος και πνεύμα.

Πάντα κοντά μας μαζί με την αείμνηστη μητέρα του σε ότι ζητήθηκε από τον "Μηλιό".

Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια από τον

Εξωραϊστικο & Πολιτιστικό Σύλλογο Πέραν Τριοβασαλου.»

Εργατικό Κέντρο Μήλου

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Μήλου, τα Σωματεία Μέλη του Εργατικού Κέντρου Μήλου και η Κοινωνία της Μήλου εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια Κυριακόπουλου και θλίβονται για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Η παρακαταθήκη που άφησε με το έργο του στην Κοινωνία της Μήλου είναι πολύ σημαντική και διαχρονική.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής η σημαία του Εργατικού Κέντρου Μήλου θα κυματίζει μεσίστια.»

Ο πρόεδρος

Αντώνης Καβαλιέρος

Ο Γεν.Γραμματέας

Μιχάλης Φρατζεσκάκης

Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα

«Το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Η προσφορά του στα σχολεία του νησιού μας υπήρξε πολύτιμη, πρότυπο κοινωνικής μέριμνας.»

Ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου

Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου

«Ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου, εκπροσωπούμενος από το Διοικητικό του Συμβούλιο που συνεδρίασε για την περίσταση εκτάκτως, εκφράζει τη θλίψη του για τον απρόσμενο θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εμβληματικής μορφής του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Για τη Μήλο, επί μακρά σειρά ετών, η εταιρεία της οποίας προΐστατο ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, η "S & B Βιομηχανικά Ορυκτά", υπήρξε συνώνυμο της ορθολογικής βιομηχανικής ανάπτυξης. Υπήρξε μια σοβαρή εταιρεία, με σεβασμό στους ανθρώπους της και στο περιβάλλον, μια εταιρεία που, αν και πλέον έχει περάσει σε άλλα χέρια, καθόρισε το βιομηχανικό "γίγνεσθαι" στο νησί.

Αλλά ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος δεν υπήρξε μόνο "επιχειρηματίας" (με τη "στενή" έννοια της λέξεως) στη Μήλο. Η "S & B Βιομηχανικά Ορυκτά" χρηματοδότησε επί σειρά ετών πλήθος δράσεων πολιτισμού στη Μήλο (και εξακολουθεί να χρηματοδοτεί, υπό τη νέα διοίκηση, ακολουθώντας τα πρότυπα της διοίκησης Κυριακόπουλου). Απέδειξε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, και στον τομέα του πολιτισμού. Το εμβληματικό Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, το πλήθος των συνεδρίων και εκδηλώσεων που έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε αυτό, αλλά και η μοναδική στο νησί επιστημονική του βιβλιοθήκη, αποτελούν μικρό μόνο μέρος των όσων προσέφερε η "S & B Βιομηχανικά Ορυκτά" στην πολιτιστική ζωή του νησιού. Και είναι πολλές οι φορές που χρηματοδοτήθηκε από την "S & B" και ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου (όπως και άλλες συλλογικές οργανώσεις στο νησί), προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του.

Γνωρίζοντας το μέγεθος της απώλειας, ο Μορφωτικός και Κοινωνικός Σύλλογος Μήλου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου και στους οικείους του.»

Για τον Μορφωτικό και Κοινωνικό Σύλλογο Μήλου

Ο Πρόεδρος, Νικόλαος Θ. Νίνος
Ο Αντιπρόεδρος, Παύλος Σ. Κοτρωνάκης

Ναυτικός Όμιλος Μήλου

«Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μήλου  θέλει να εκφράσει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Οδυσσέα Κυριακόπουλου ο οποίος υπήρξε υπόδειγμα , άριστου οικογενειάρχη ,  οξυδερκή επιχειρηματία και συνειδητοποιημένου πολίτη που με τον εξαίρετο χαρακτήρα που διέθετε έκανε πάντα πράξη την αγάπη του για το νησί της Μήλου.»

Εκ του  Δ.Σ του Ν.Ο.Μήλου

Πολιτιστικός Σύλλογος Πολλωνίων Μήλου – ΠΟ.Σ.ΠΟ.Μ.

«Με βαθιά λύπη μάθαμε την είδηση της απώλειας του κ Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχηθούμε θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στις δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένεια.

Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος και είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά του στο χωριό και στο νησί μας.

Αντί στεφάνων θα σταλούν χρήματα στο κέντρο υγείας Μήλου.

Τα μέλη του συλλόγου»

Το άρθρο θα ανανεώνεται με κάθε νεότερη ανακοίνωση...