"Μηλέικα Νέα"

Η Μουσική Σχολή της Μήλου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μηλίων Τέχνες», στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ του Δήμου Μήλου παρουσιάζει την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος» συναυλία του Γιάννη Κότσιρα!

Χορηγοί

Μοναδικός Μέγας Χορηγός: Imerys

και…

Πάνω από 200 επιχειρήσεις του νησιού, αριθμός «ρεκόρ», χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!!

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15 Ευρώ

Παιδιά κάτω από 12 ετών: Δωρεάν

Προπώληση

«Χρυσόμηλο» – Μάρκος Βελετάς – «Μερεμετάκι»

*Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα διατεθούν για τη στήριξη της Μουσικής Σχολής

kotsiras milos 2022a

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

Η  Μουσική Σχολή της Μήλου είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2013 υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μηλίων Τέχνες». Κατά τη διάρκεια των εννέα  χρόνων λειτουργίας της, έχουν φοιτήσει στη σχολή περισσότερα από 300 παιδιά, ενώ μια πλειάδα εξαίρετων καθηγητών έχει διδάξει στην κιθάρα, το πιάνο, τα κρουστά, το βιολί, το ακορντεόν, το λαούτο, το τραγούδι, τα θεωρητικά μαθήματα, τα μουσικά σύνολα και τις μουσικές προπαίδειες.

Σε όλο αυτό το διάστημα, έχουν διοργανωθεί πάμπολλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, από τους καθηγητές και τους μαθητές τους, αλλά και από επαγγελματίες καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Κυπουργός με την Σαββίνα Γιαννάτου και την Ορχήστρα  των Κυκλάδων και πολλοί άλλοι, πλαισιωμένοι από μαθητικά μουσικά σύνολα της σχολής, δράσεις που το κοινό της Μήλου τίμησε και αγκάλιασε, δηλώνοντας έτσι τη σημασία που μπορεί να έχει ένα τέτοιο πολιτιστικό κέντρο στο νησί μας.

Εξάλλου  η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε το γεγονός, ότι ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ενισχύουμε τους τοπικούς φορείς των Τεχνών και της Εκπαίδευσης. Γιατί μόνο έτσι θα  είμαστε ένας τόπος που δεν εισάγει μόνο, αλλά ταυτόχρονα παράγει πολιτισμό!

Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε τη μεγάλη προγραμματισμένη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα και της ορχήστρας του, στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Δήμου Μήλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία!

Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στον δημοφιλή ερμηνευτή, που εδώ και χρόνια μας συντροφεύει τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια με την εκφραστική φωνή, τα τραγούδια του, παλιά και καινούρια, που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, τις πάντοτε εμπνευσμένες διασκευές και τις εξαιρετικές επιλογές του σε τραγούδια λαϊκά!

Φέτος, μας φέρνει δύο ακόμη τραγούδια, γραμμένα για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Σασμός”, που έχουν κυριολεκτικά λατρευτεί από το κοινό!

Το ομώνυμο “Σασμός”, ένα τραγούδι σύγχρονο, δυναμικό και με έντονα στοιχεία της πλούσιας κρητικής μουσικής παράδοσης, είναι το τραγούδι που μας μεταφέρει μουσικά στην ουσία της επιτυχημένης σειράς, περιγράφοντας το πως ο έρωτας καταφέρνει να νικήσει τη βεντέτα. Και το “Φως”, μία δυνατή μπαλάντα για κάθε πτυχή του έρωτα και της αγάπης, ένα κομμάτι γεμάτο «Φως» σε μία εποχή που το σκοτάδι μοιάζει να κυριαρχεί. Και τα δύο με στίχους του ίδιου και μουσική του Νίκου Τερζή.

Ραντεβού το καλοκαίρι με όμορφα τραγούδια και ακόμα πιο όμορφες μουσικές βραδιές.

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι
Κώστας Μιχαλός: κιθάρες
Hρακλής Παχίδης: τύμπανα
Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο
Δήμητρα Μπουλούζου: φωνή/βιολί
Στρατής Καραδημητράκης /Λάμπρος Μπούνας: Επιμέλεια ήχου
Φίλιππος Τρέπας: Φωτισμοί