"Μηλέικα Νέα"

Θέση στο περιοδικό «Φωτογράφος», στη στήλη «Η Γκαλερί των αναγνωστών-Η αγαπημένη σας στήλη» βρήκε με φωτογραφία από τα Μανδράκια της Μήλου ο «δικός μας» φωτογράφος, ο Παρασκευάς Καρβουνιάρης από τη Μήλο.

Φωτογραφίες του Παρασκευά Καρβουνιάρη έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς σε αρκετά ακόμα media, στην τηλεόραση, περιοδικά, σε ιστοσελίδες μετεωρολογικών προγνώσεων και όχι μόνο, όπως φυσικά και στη δική μας σελίδα, το MileikaNea.gr σε πληθώρα άρθρων μας.

Ο Παρασκευάς Καρβουνιάρης περιγράφει για το περιοδικό «Φωτογράφος» την λήψη: «…Ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά τα τελευταία 15 χρόνια και μου αρέσει πολύ η φωτογράφιση τοπίων. Η φωτογραφία που σας έχω στείλει είναι τραβηγμένη στο νησί μου, την Μήλο και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Μαντράκια.

Την συγκεκριμένη ημέρα η ένταση του βοριά ξεπερνούσε τα 10 μποφόρ. Προσπαθώντας να πλησιάσω τον συγκεκριμένο οικισμό και να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες κατάλαβα ότι αυτό ήταν αδύνατον. Η θάλασσα χτύπαγε με απίστευτη δύναμη στα βράχια και εκτιναζόταν 10-15 μέτρα ψηλά!

Στη συνέχεια ο δυνατός αέρας την έπαιρνε και την έσπρωχνε γύρω στα 50-100 μέτρα προς την στεριά.

Επέλεξα τότε να ανέβω στην κορυφή του διπλανού βουνού και από εκεί με φακό ζουμ να κάνω λήψη.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε…»

Ο Στέφανος Σάμιος με σχόλιο του στη στήλη αναφέρει του περιοδικού «Φωτογράφος» αναφέρει για την φωτογραφία του Παρασκευά από τα Μανδράκια:

«Πολύ όμορφο αυτό το λιμανάκι, αυτή η «αγκαλιά» που προστατεύει από την τρικυμία. Πολύ «νησιώτικο», πολύ «αιγαιοπελαγίτικο», πολύ δικό μας. Το χρώμα της θάλασσας είναι «πειραγμένο», μη απόλυτα ρεαλιστικό, «πειραγμένες» όμως είναι και οι μνήμες μας, πάντα περνούν μέσα από το φίλτρο της υποκειμενικότητας. Είναι πανέμορφες και οι πόρτες οι πολύχρωμες στα βράχια, καταφύγια συνήθως για ψαρόβαρκες. Τέλος η ίδια η σύνθεση, η ίδια η διάταξη του χώρου, η ίδια η ροή των κυμάτων υποδηλώνουν διακριτικά με «σπείρα Fibonacci», στοιχείο απόλυτης αρμονίας»

Περισσότερες φωτογραφίες του Παρασκευά Καρβουνιάρη από τη Μήλο και όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε ακολουθώντας της σελίδα στο facebook: @LetsGoMilos και το instagram: @paraskeuasmilos

paraskeyas karvouniarhs fotografos 2022